Tunnare hår

19.01.2020
Hej decibel! Jag är en tjej som hela mitt liv haft väldigt tjockt hår men nu på senare tid har det börjat bli tunnare och tunnare. Jag har ingen aning vad detta kan bero på och får panik eftersom att jag alltid älskat mitt tjocka hår och inte vill att det ska försvinna. Vad jag vet av har jag inte heller gjort något som borde göra mitt hår tunnare, plattar/lockar typ aldrig mitt hår och har inte heller använt några nya produkter. Vad ska jag göra? Vad kan detta bero på? Hjäp!!

Frisörerna på Hair House svarar

27.01.2020

Hejsan!

Vad det är som orsakar att håret blir tunnare är svårt att svara på, orsakerna kan vara många...

Normalt tappar vi ca 100 strån/dag, och har man långt hår och inte borstar igenom det varje dag, "slipper inte alla att trilla", utan då lossar de tex först vid hårtvätten. Då kan det kännas som jättemycket, om man tänker att man tvättar håret var 3'dje dag =300strån

Men för att återgå till din fråga

Dels kan håret lossna från roten eller så kan det vara så att håret helt enkelt gå av.

Om håret går av kan det bero på att håret är försvagat, antingen av mekaniskt slitage (så som borstning o styling) eller kemiskt slitage ( färgning, blekning och hit hör också sol)

Om detta är orsaken, är det bra att använda återuppbyggande produkter, som stärker dina hårstrån. Kerastase har en serie som heter extentioniste som gör just detta.

Om håret lossar från roten kan orsaken ligga i kost, stress, mediciner, viktnedgång, hormoner tex

Om du tex äter för ensidigt, får du inte de vitaminer o ämnen din kropp behöver o detta kan ge håravfall. 

Från kerastase kommer det att lanseras en helt ny serie, de kommer att finnas tillgängliga om ca 3veckor på kerastase salongerna, som är speciellt framtagna för detta. Serien heter Genesis

Dessutom kan tilltäppta hårsäckar göra att man tappar mer hår än normalt, schampot du använder skall tvätta hårbotten ren, men på ett skonsamt sätt och balsamet skall sättas i längderna (inte hårbotten)

Använd gärna salongsprodukter, som i regel har bättre kvalitet på ingredienserna, så undviker du produkter som tvättar för hårt och/eller lämnar rester på hårbotten.

Sömn, vatten o kosten (tallriksmodellen o tillräckligt med vatten) är grunden för ett vackert hår. Sedan kan man ännu bättra på hårkvaliten med produkter av god kvalitet anpassade för håret

Mvh 

Team Hair House

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.