könssjukdom??

29.05.2010
det här kommer att låta konstit.... när jag vaknade en morgon hade hunden ..(slickat..ja du vet) så nu undrar jag om jag kunde ha fått gonorre´ eller nåt. när jag har läst information om gonorre så står det flytningar, sveda vid urinering,klåda,halsont (tror ja) Men det enda jag har är flytningar och ibland svider det när det flödar..... ja har inget annat sympton än det. Jag undrar om gonorre kan smittas från hundens mun till penisen?
25.11.2011

Hej!

Nej! Din hund kan inte ha gonorré, så länge den inte slickat någon annan människa som har gonorré och sedan slickat dig. Och den sannolikheten är mindre än chansen att vinna på lotto. Så du behöver absolut inte oroa dig. Hundar har inte samma uppfattning som vi om vad som är OK och inte OK att göra, så det kan mycket väl hända att den var intresserad av dina kroppsvätskor och -dofter. Men eftersom hundar har ungefär 10 gånger renare mun än människor (10 ggr mer bakteriedödande ämnen i saliven) så är det inte så farligt. Vill du så sover du med trosor eller pyamasbyxor eller med hunden utestängd från rummet, för speciellt kul är det ju inte att saker händer medan man sover.

Och att ha flytningar är helt normalt. Du behöver inte göra något och kan vara helt lugn. Och är du ändå inte lugn, så är det bara att beställa tid till en gynekolog, där du kan diskutera allt och få dig undersökt. Det är alltid bra och sedan man fått sin mens och framförallt sedan man börjat ha sex så ska man gå till gynekologen en gång i året.

Hälsar webbredaktören Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.