Polis

19.03.2023
Hej!
Måste man ta detdär svåra testet man ska ta som polis om man inte ska jobba på fältet? En person säger man inte behöver för varför skulle man behöva det å en annan säger att man måste ta det vare säg man e på fältet eller int och man får int välja var man jobbar. Ja sen sko ja vila veta om man får välja om man ska vara på fältet eller inte också Blivande polis
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

21.03.2023

Hej,

alla som söker till polisens grundutbildning (180 sp) måste genomgå samma tester oberoende om man är intresserad av att jobba på fältet, brottsutredningen eller andra tjänstemannauppgifter inom polisen. Testerna eller inträdesproven är indelade i tre delområden; fysiska tester, skriftliga tester och psykologiska tester. Mer information om testernas innehåll och poängsättning får man på polamk.fi.

Inom polisen finns även andra uppgifter (s.k. civila tjänster) som inte kräver att man avklarat polisens grundutbildningen, men vill man jobba som polis så måste man alltså klara alla grundstudier på Polisyrkeshögskolan (Polamk) i Tammerfors. Då man fått sitt avgångsbetyg från Polamk kan man söka tjänster på fältet eller brottsutredningen, man väljer alltså själv vilka tjänster man söker enligt det egna intresset. Under den obligatoriska praktiken som är ca. 10 månader lång och som ingår i grundstudierna, arbetar man både på fältet och brottsutredningen iom. att det ingår som en del av studierna.

Mer info om polisutbildningen och annan fakta om polisens arbete finns på polmk.fi, även på svenska.

Mvh,

Kommissarie Christian Romberg, Polisyrkeshögskolan

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera

Hej! Jag funderar på att börja studera till hösten och skulle vilja vara studieledig men studierna är 4 år. Så jag undrar om man ändå kan få studieledighet iom att det är max 2 år man kan få? Kan man ...
Läs mera

Hur kan man tjäna pengar om man inte lyckats få tex sommarjobb
Läs mera

tjena jag studerat till sjukskötare och har tidigare gått i yrkesskola och blivit närvårdare. Alltså så jag har ingen gymnasieexamen.
för några år sen talades de om att vård lönerna skulle höjas med 1...
Läs mera