Svamp i underlivet

23.06.2016
F Lp
Nuortenelama3

Ungdomsliv.fi - Nuortenelämä.fi svarar

29.06.2016

Hejsan

Tack för din fråga. Svamp i underlivet är inte farligt men kan vara mycket besvärligt och irriterande. De vanligaste symtomen på jästsvamp är klåda och grynig, tjock vitflytning. Av att man skrapar sig kan det bli sår i underlivet som svider vid urinering och tvätt. Allt detta orsakar att hela underlivet kan kännas svullet och se rött ut.

Nu skriver du att det ser ut som finnar i underlivet, funderar nu om du har skarpat sönder dig och att det därför ser ut som finnar. Finnar är inte typiskt för underlivssvamp. Kondylom kan påminna om finnar och vid genitalherpes uppstår det vattenfyllda blåsor, när blåsorna spricker kan de se ut som finnar. Du skriver inte om du haft samlag.

Om du inte haft någon form av sex eller samlag så får du genast glömma snacket om kondylom och genitalherpes. Då är det svamp du har. Mitt råd är, gå till apoteket och köp ut receptfri medicin mot svamp. Finns i olika former, salvor, vagiotorier som sättes i slidan eller tablett som man tar via munnen. Köp en tablett som tas genom munnen. De brukar vara effektiva och hjälper inom något dygn. Ifall tabletten inte hjälper då rekommenderar jag dig att du går till en ungdomsmottagning/läkarmottagning, speciellt om du börjar misstänka att det är en könssjukdom du har och inte svamp. Ditt problem är inte pinsamt, utan ett mycket vanligt problem hos oss kvinnor. Sköt om dig.

Hälsningar Eva-Maria, hälsovårdare & sexualrådgivare, ungdomsliv.fi

Vår samarbetspartner Ungdomsliv.fi har svarat den här frågan. Frågan och svaret kommer att synas också på Ungdomsliv.fi Frågor -tjänsten.

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.