Trång förhud

26.01.2023
Hej jag har fått en trång förhud och ärr på förhuden hur skall jag ta till väga Vill inte säga
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

26.01.2023

Hej,

Det enklaste sättet för dig att gå vidare med saken är att du bokar en tid till läkare så att läkaren får ta ställning till vad som behöver göras. Beroende på hur trång förhuden är kan det ibland hjälpa med en salva som läkaren skriver ut, eller så görs ett ingrepp. Det låter ganska dramatiskt men resultatet brukar bli väldigt bra.

Du kan boka läkartiden antingen vid hvc eller börja med att boka en tid hos din skolläkare via din skolhälsovårdare. Huvudsaken är att någon läkare får fundera på vad som behöver göras. Jag vet att det kan kännas pinsamt att gå till läkaren för en sådan sak men du kan vara helt säker på att läkaren har diskuterat dessa saker förr och att läkaren själv inte alls tycker att det är konstigt.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag har under en ganska lång tid haft lite problem med halsen. Jag har varit och tagit blodprover för att kolla att det inte visar något oroväckande. I perioder får jag en känsla i halsen som att...
Läs mera

Hej Decibel, Hoppas ni har det bra!

Jag undrar ifall jag har ångest (anxiety disorder?)
Jag oroar mig nästan konstant, känner på mig att något kommer gå fel fastän allt är helt okej och normalt. De...
Läs mera

Hej! Igår var jag med min kompis till McDonalds och jag köpte en mcflurry oreo och en cola. Någon timme efter när jag skulle lägga mig mådde jag så illa och hade väldigt ont i magen. Jag till och med ...
Läs mera

Jag har haft ätstörning länge 8 år. (anorexi och bulimi) senaste 3 åren mera bulimi. Och jag kämpar verkligen med att komma ur det.
Jag har gått i all möjlig slags vård och nu har jag ca 1 samtal i m...
Läs mera