Fråga Kär i samma kön

22.02.2021
Hej

Tror jag gillar tjejer.Får jag brukar smygtittade på tjejer i duschen efter man har varit på gym och på stranden.Brukar fantisera om att ha sex med person av samma kön.Hur får jag reda på om jag gillar tjejer.?
Julle fyrkantig2

Ungdomsledare Julle svarar

26.02.2021

Hej och tack för din fråga!   

Jag undrar vad det är dej som får dej att tänka att du ”tror att du gillar tjejer”. Jag är inte kritisk, utan tänker att du kunde fundera vad det är som får dej att tänka så. Är det för att du har tittat på tjejer i duschen och på stranden? Eller för att du fantiserar om att ha sex med en tjej?  

Jag tror att någonstans inom sej så vet man ofta vad man gillar eller inte. Du kan också fundera på känslan som du har gentemot tanken på att vara med någon som är av samma kön, fundera på hur det skulle kännas för dej. Skulle det kännas okej att vara tillsammans med en tjej? Eller skulle det kännas som att det inte är något som du ens vill testa?  

Det är ju inte förbjudet att testa sej fram. Bara för att man skulle ha sex med en av samma kön behöver det inte betyda att man är homosexuell, eller ens bisexuell. Gör det som känns bäst för dej. Huvudsaken ifall du tester något så kom ihåg att respektera den andra, vara ärlig med dej själv, gå inte med på något som du inte egentligen vill göra och kom ihåg att du ska känna dej trygg med den andra personen.  

 Jag tror om du funderar igenom hur det känns för dej och från olika synvinklar så vet du nog själv vad du tänker om saken. Var ärlig med dej själv och ta det i din egen takt. 

Lycka till! 
Hälsningar Julle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag börjar på riktigt bli desperat, men ja e på aama gång rädd att då man äntligen slipper och ha sex, skulle man komma dirrekt. Nästan ända jag kan tänka på är att man sku slip å knull, snälla ge tip...
Läs mera

Hej
Jag undrar om min flickvän har rätt att bestämma om jag får se på porr eller inte? Hon vill inte att jag ska se på porr för att hon tycker det är fel att jag ser på andra flickor men jag fösöker r...
Läs mera

Hej,
Jag har ont i slidan och det kommer efter mens det var inte så förut men nu så gör det jätte ont även om jag inte har mens och jag har aldrig haft sex med någon.
Jag vet inte hur ska jag göra så ...
Läs mera

Hej! Jag har en crush på en tjej just nu och vi pratar ofta. Jag blir jätteglad av tanken av att vara ihop med henne och liksom allt omkring det förutom sex. Inte för att jag inte VILL ha det utan mer...
Läs mera