Fult ärr

10.01.2021
Kanman tatuera över ett blindtarmsärr så de inte sku synas så mycket Ärret
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

11.01.2021

Hejsan!

Jodå, det är fullt möjligt att tatuera över ärr för att dölja dem :) Hur pass bra man lyckas dölja dem beror på hur tjockt och utåtstående ärret är, hur gammalt det är, vilken färg det har, hur stort, och vilken typ av motiv man kan tänka sig att täcka det med. Det är oftast bättre att täcka ärr med motiv som har ganska mycket linjer som distraherar ögat från den linje som är ens ärr. Exempelvis blommor är jättebra motiv att täcka ärr med, för med dem kan en erfaren tatueringsartist planera bladens form och tatueringens placering på ett sånt sätt att det smidigt täcker ärret. Men givetvis är andra motiv också möjliga!

Jag skulle rekommendera att du kollar upp en tatueringsartist som har en stil du gillar och bokar en konsultation hos denne så att du får visa ärret och diskutera hur det bäst kunde täckas utifrån dina tatueringsidéer. Välj helst nån som tatuerat mycket och gör det professionellt, eftersom ärrvävnad är lite svårare att jobba med än vanlig hud. 

Det du själv kan vara beredd på är att tatueringsfärg inte fastnar fullt lika bra på ärrvävnad som vanlig hud, och att du därför kan behöva åka och fylla på färgen vid ärret i nåt skede igen innan det sitter. Det gör också lite mera ont att tatuera över ärrvävnad än vanlig hud. Jag tror nog att du fixar det, men om du är nervös kan du tala med din tatueringsartist på förhand ifall de har så kallad "numbing cream" till hands om det skulle börja kännas alltför jobbigt :) Om det här är din första tatuering och du vill ha andra tatueringar också så skulle jag råda dig att börja med någon på ett mindre känsligt ställe än magen, så att du vet på förhand hur det känns att tatuera sig och kan förbereda dig enligt det.

Lycka till! :)
Kram, Kix
Assistant Studio Manager vid Fist of Needles

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, vet ni något ställe i Vasa som utför invisalign behandlingar, har googlat runt men inte hittat något alls.
Läs mera

Hej, kan man äta för mycket frukt?
Jag har börjat byta ut tex kex och chips mot frukt istället när jag är sugen på något på vardagar. (Jag har inte uteslutit sötsaker ur min kost, bara minskat på det...
Läs mera

Hej, har ni några bra tips på att gå ner i vikt? Ibland orkar ja räkna kcal och äter då typ 500 men slutar med att jag blir så trött å frusen så jag ger upp, har ni nått bättre tips? 155 cm lång och 4...
Läs mera

Hej

Varför sover tjejer/kvinnor nakna.?
Läs mera