Hatar min kropp..

22.10.2020
Hatar min kropp så mycket, är så smal och hatar det. vad ska jag göra? Anonym

Näringsrådgivare och sjukskötare Anna svarar

28.10.2020

Hej,

Jag ska svara på din fråga så du blir nöjd men först måste jag säga hur ledsamt det är att du vantrivs så med din kropp. Vill du verkligen att din kropp tar så mycket energi av din tankekraft? Som du vet har vi alla olika kroppar, vissa är kurviga, runda eller pinnsmala och det som är så sjukt är att många vill ha en annan kroppstyp än de har. Tyvärr är ju vår syn på den sk perfekta kroppen helt osann, media har förvrängt kropparna och vi tror att vi ska se så ut. Många som är framstående på sociala medier förvränger sina kroppar. Det vore nog klokt att dig att avfölja sådana som får dig att må dåligt över din egen kropp och gärna följa sådana som visar den riktiga kroppen. Det är nog första steget till att du börjar acceptera din kropp, för tyvärr är det så att om du skulle öka i vikt osv så skulle du ändå inte vara nöjd, det sitter i självkänslan. 

Men till din fråga. Hur ska man öka i vikt? Det beror mycket på hur du nu äter men jag ska ge generella råd och så får du fråga igen om du behöver. Ät 5-6 måltider per dag med ca två-tre timmars mellanrum. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Ät alltid kompletta måltider och vad jag menar med det är att du lägger upp måltiderna enligt tallriksmodellen och väljer mat efter kostpyramiden. Njut av maten! Njut av din träning och känn att du blir starkare men för att du ska må bra behöver du jobba med din självkänsla. 
Om du vill så kan du också ta kontakt med näringsrådgivaren inom K5. Det är kostnadsfritt!

Du är fin.

Vänlig hälsning, Anna, näringsådgivare

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej kix, Benjamin på fist of needles kan göra min penistatuering men hur ont gör det att tatuera ollonet
Läs mera

Hej, det är jag, utforskar kroppen igen :)

Jag har som sagt ett intresse för att utforska hur kroppen och olika människor och påverkan fungerar.

Dagens fråga handlar om hemlösa människor. Alltså do...
Läs mera

Kanman tatuera över ett blindtarmsärr så de inte sku synas så mycket
Läs mera

Hej! Förra veckan lämnade jag blod för första gången. Allting gick jättebra tills sköterskan sa att det var nån enstaka milliliter kvar att tappas. Då börjar jag se svarta och vita prickar och hinner ...
Läs mera