Kyrklig verksamhet

24.04.2021
Hej! Jag har på senaste tiden blivit mer troende och känner att jag mår bra över att samtala med gud och Jesus. Jag känner också att festlivet och allt sånt int passar mig längre och att jag helst av allt bara skulle delta i olika kyrkliga verksamheter här i Vasa med omnejd. MEN vad kan jag delta i? Vill inte delta i verksamheter som har konservativa synpunkter, t.ex emot kvinnliga präster, HBTQ och sånt. Jag söker liksom nån verksamhet där det finns ungdomar i 20 årsåldern. Vill få kompisar som tror på samma som jag och som inte skrattar åt mig då jag säger att jag tror (vilket mina nuvarande vänner gör) Kristen
luckan

UngInfo svarar

28.04.2021

Hej och tack för din fråga! 

Det är jättefint att du har hittat något som får dig att må bra, och oavsett hur andra människor runt omkring dig reagerar så hoppas jag att du fortsätter med sådant som gör dig lycklig. 

Jag skulle rekommendera att du bekantar dig med olika församlingar för att se om det finns någon som du gillar och som har samma värderingar som du själv har. Även om det finns många likheter mellan kristna församlingar så finns det också saker som skiljer dem åt, t.ex kan aktiviteterna som riktar sig till barn och unga se lite olika ut och så finns det skillnader om man t.ex jämför den evangelisk-lutherska kyrkan med en frikyrklig verksamhet. Och som du nämnde i din fråga så vill du gärna bekanta dig med en församling som har en mer frisinnad syn, och då kan det vara bra att läsa på, besöka församlingarna och ställa frågor om deras verksamhet. De flesta församlingar har en eller flera ungdomsledare som koordinerar verksamheten som riktar sig till unga, och ungdomsledarna kan svara på frågor om hur deras verksamhet ser ut, vad de brukar tala om då de träffas och vilka evenemang de har på kommande. 

Flera församlingar brukar också berätta om sin verksamhet på sina hemsidor och sociala medier, och under pandemin så är det flera församlingar som har flyttat sin verksamhet till nätet och då går det t.ex att delta i gudstjänster och lovsångstillfällen via nätet. Genom att följa med via nätet så kan du få en insyn i hur församlingens verksamhet ser ut och hur de lyfter fram olika frågeställningar. 

Det är viktigt att du känner dig trygg då du besöker en församling och att du lämnar församlingen med en bra magkänsla, och jag hoppas att du hittar en kyrklig verksamhet som passar dig! 

Mvh,

Ellen, Luckan UngInfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej Kix, Gringo här
Jag vill skriva en sammanfattning om hur mitt läge är just nu. Du minns kanske efter årsskiftet när jag skrev en sammanfattning ? När jag sammanfattade mina tankar och allt kring m...
Läs mera

Hej
Jag tog studenten för tre år sen och med åren så har min kontakt med klasskompisar som jag hade i gymnasiet minskat år efter år. Jag hade kontakt med ca 15 personer efter studenten och numera har ...
Läs mera

Tjena Kix, Gringo här.
Det du skrev i förra inlägget förstår jag helt och du förklarade jättebra. Jag skulle kunna svara på en del frågor som du ställde i förra inlägget.

1. Jag jag fick ett litet å...
Läs mera

Tjena kix, Gringo här

1. Jag tänkte ge svar och lite synpunkter på det som vi skrev i den förra inlägget här
Det som hänt på hotellet som du frågade om så ja, jag har analyserat händelserna och jag ...
Läs mera