MARIJUANA

07.10.2009
jag vill marijuana ska bli legalt..eftersom mer å mer ungdomar provar på marijuana och tycker det är helt okejj...det är nog dags för nya å bättre och mera fria lagar...vad är er åsikt??

Fortsättning nr 1:

Svaret på den tidigare Marijuana frågan var nog helt horribel. Är det bättre att vi super oss fulla då, av det blir man ju inte deprimerad... Klart alla droger har negativa effekter men marijuanas är nog trots allt svaga. Och liknelsen "Vi vet inte om de som röker marihuana senare blir narkomaner, men vi kan med säkerhet säga att de som är narkomaner har börjat med att röka marihuana! Är det värt att testa?" är ju helt löjlig. Förbjud vatten då också. 100% av alla våldtäcktsmän dricker det!

Fortsättning nr 2:

Vore även roligt att få se en källa till påståendet "Marihuana gör att kroppens eget ?lycklighetshormon?, serotonin, slutar utsöndras till följd av marihuanans verkande ämne THC. THC är fettlösligt och lagras upp till 4v i dina fettceller och därför tar det länge innan konsekvenserna av marihuanarökningen kommer till känna. Följden blir, att då du inte längre röker marihuana, så blir du deprimerad pga kroppen inte längre producerar serotonin. Så här i alla sin enkelhet."
18.11.2011

Tack för din fråga! Jag tog mig friheten att flytta över den till Påverka!, som är Decibels "kanal" för ungdomar att låta politiker mfl veta vad ungdomarna i kommunerna tycker, önskar och är missnöjda över. Mera åsikter dit bara!

Tillägg: Tills vidare kan du kanske läsa mera om Finlands drogpolitik på Droglänkens sidor (www.päihdelinkki.fi, den svenska artikeln bifogad här i slutet). De är väldigt sakliga, neutrala och beskriver Finlands ståndpunkt när det gäller droger - speciellt VARFÖR vi har den drogpolitik vi har idag. Där finns hundratals bra artiklar om det du verkar fundera på. Och det är ju såklart på nationell nivå den här diskussionen bör föras - en liten kommun kan ju inte gå och bestämma själv om sådana här saker. Vill du påverka i en sådan här fråga är ett sätt att vända sig direkt till riksdagen. Bland annat erbjuder deras webbsidor feedback-möjligheten, länken hittar du här nedan.

Hälsar webbredaktören

Svar från experten:

Betyder det att allt som ungdomar provar på borde legaliseras? Nej, vissa saker är det bäst att är förbjudna. Jag förstår hur du tänker, om jag förstör mig själv, vad angår det andra då? Tyvärr är det inte riktigt så enkelt.

Speciellt Marihuana är en lömsk drog vars vanebildande verkan kommer krypande och det är svårt att se att missbruket har ett samband med en efterföljande depression. Marihuana gör att kroppens eget �?lycklighetshormon�?, serotonin, slutar utsöndras till följd av marihuanans verkande ämne THC. THC är fettlösligt och lagras upp till 4v i dina fettceller och därför tar det länge innan konsekvenserna av marihuanarökningen kommer till känna. Följden blir, att då du inte längre röker marihuana, så blir du deprimerad pga kroppen inte längre producerar serotonin. Så här i alla sin enkelhet.

Vi vet inte om de som röker marihuana senare blir narkomaner, men vi kan med säkerhet säga att de som är narkomaner har börjat med att röka marihuana! Är det värt att testa?

Joonas Turtonen

Svar på Fortsättning nr 1 och 2:

Svar:Jag skall försöka svara på dina �?frågor�?. Om det är bättre att supa än att använda droger? För min del kan du använda precis vad du vill och finner slugt, men om det gällde mina barn skulle jag faktiskt föredra att de använder alkohol framom narkotika. Dock försöker jag ju förse såväl dig som dem med sådan information att de inte behöver välja antingen eller utan att de har ryggrad att avstå. Speciellt som barn. På tal om löjligt, så ids jag inte ens kommentera din kommentar angående vatten.Du vill ha seriösa källor. Försökte hitta sådana, men som jag befarade är nätet fullt av källor och problemet blir (min hypotes) att du och jag inte anser samma källor som seriösa. Om du betvivlar mina ord och tror att jag talar persilja gällande serotoninet och cannabis, så rekommenderar jag att du helt enkelt googlar hasch och serotonin, så kan du bilda dig en egen uppfattning om saken. Återkom gärna då du läst in dig på ämnet!

Jag har sett så många personer som stått där du står, all energi går åt till att vara �?jävla tuff�? och tycker att samhället och beslutsfattare suger och är bara av ren princip villiga att trotsa systemet genom att tynga i sig all möjlig dynga för att komma bort ett tag. Vissa klarar av att använda �?vadsomhelst�? medan andra faller dit efter första blosset. Allt är individuellt. Min poäng kvarstår, du vet inte förrän du har testat och då frågar jag om det är värt?H: Joonas

Artikeln om finsk drogpolitik
Kontakta riksdagen här

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Är det mer skadligt för njurar & lever att dricka alkohol när man är underviktig?
Läs mera

Är det farligare att dricka alkohol när man är underviktig än när man är normalviktig?
Läs mera

Hej hur odlar man marijuana
Läs mera

Hej! Jag har en vän som dricker alkohol i princip varje dag och jag är jätte orolig för det känns som att varje gång jag skickar med min vän så är hen berusad. Jag tror min vän dricker för att dämpa s...
Läs mera