Testikel

13.05.2022
Hej, då jag onanerade drog min vänstra testikel mitt i allt jättelångt upp, den kändes jättekonstigt och den bara "sögs upp" jag fick ner den igen genom att försiktigt trycka lite ungefär där penisens skaft börjar. Det var väldigt obehagligt eftersom detta aldrig hänt för mig förut, alltså min pung varsåg helt tom ut på ena sidan eftersom testikeln drog dig uppåt väldigt högt, detta kändes jätteobehagligt. Är det farligt på något sätt eller varför hände det?
Anonym
luckan

UngInfo svarar

18.05.2022

Hej!

Under uppväxten är det vanligt att den ena testikeln eller båda åker upp i ljumsken. Det sker genom en muskel som går längs sädesledaren. Det kan hända till exempel då du är upphetsad, vid onani eller annan beröring, eller vid kyla.

 

Det kan kännas lite obehagligt eller konstigt som du säger. Men så länge du själv får tillbaka testikeln ner i pungen, så brukar det inte vara farligt. Om du inte lyckas så ska du boka tid till hälsovårdscentralen. Testikeln behöver nämligen en lite lägre temperatur än resten av kroppen, för att kunna bilda spermier, och därför ska den vara i pungen.

 

Hälsar sexualrådgivare Ulrika 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Är det skadligt att ha sex med samkönade
Läs mera

Jag vill bli knullad av en svart man
Läs mera

Hej, min kille får väldigt ont i sitt underliv varje gång han kommer oberoende hur han kommer sex, onani etc. Eftersom att han får så ont så tycker han int om att ha sex längre och gör de för min skul...
Läs mera

Hej jag är just nu förkyld, har nån influensa. Men känner att jag vill runka. Kan man använda sitt saliv som glidmedel trots att man är förkyld för att runket ska gå bättre? Skadar det nått? Finns det...
Läs mera