Ena handen skakar och twitchar

02.11.2020
Hej!
Har nu under några veckor märkt att min högra arm skakar. Som int mycke. Men jag själv känner att den skakar emellanåt. Och min tumme på min höger hand typ "twitchar".
Känns jätte obehagligt. Precis som om någon sitter och drar i min tumme. Känns väldigt obehagligt faktiskt.
De känns som om en nerv sku dra i fingret. Men har ingen aning vad som skulle orsaka att en nerv i tummen mittiallt skulle börja dra i fingret. Ingen aning.
Är det normalt att ena handen och tummen på den handen "twitchar"?
Finns det nånting jag kan göra för att stoppa det? Fö de är jätte obehagligt och känns väldigt irriterande.
Och fastän jag håller i tummen så slutar int den twitcha.
Har själv inga nervsjukdomar eller problem med mina händer, leder, armar, ben osv. Däremot har min pappa en sjukdom som gör att han typ tappat känsel i ben och armar.
Han kan gå och använda sina händer, ända problem är att hans känsel är borta
Han har just varit på operation för sin hand, för att hans finger inte böjer sig tillräckligt och före det så mindes han också att hans fingrar skulle ha twitchat i en lång tid.
Tror dock inte själv att jag skulle ha den sjukdomen för det är jääätte sällsynt.
Är det normalt?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

03.11.2020

Hej,

Jag har svårt att uttala mig om vad skakningarna och knyckningarna kan bero på bara på basen av det du skriver. Jag tycker att du skall diskutera saken med din skolläkare eller boka en läkartid vid hvc så att en läkare får ta ställning till vad det kan vara.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, Jag har en fråga om hypokondri/hypervigilans. Kan man få en diagnos på papper att man har detta? Jag upplever att det är svårt att avgöra eller lita på mej själv OM jag är sjuk. Ofta så blir sake...
Läs mera

Hej!
Jag brukar ofta vara kissnödig, men upplever inga andra typiska symptom för typ 1 diabetes, betyder det att jag har sjukdomen?
Läs mera

Hej, jag har acne och har haft det sedan jag va 9. Jag har fått antibiotika mot det för 1,5 år sedan och då gick det bort, inte helt men en del. Nu undrar jag vad jag kan göra. Har också acne på rygge...
Läs mera

Hur görs cystoskopi på män till, har sten i urinblåsan men fick inte nå bra info från hvc hur de ska göra? Orolig
Läs mera