Förkyld

13.01.2019
Hej! Behöver snabbt svar! Men märkte idag att det tar ont i halsen att svälja och är lite täppt i näsan också. Alltid om det tar ont i halsen av att svälja så vet jag typ att jag kommer bli förkyld men nu sku inte jag få bli förkyld för har planer till nästa veckoslut och vill verkligen inte/kan inte missa den. Hur ska jag gjöra för att inte bli förkyld?
Förkyld
Victor wik

Praktikant Socionomstuderande Victor svarar

16.01.2019

Hej och förlåt för att det har tagit tid att svara på din fråga. Vi har mycket frågor just nu så det tar sin tid tyvärr.

Om du redan har blivit sjuk i halsen så betyder det egentligen att du redan har fått ”smittan” så i det skedet går det inte riktigt att stoppa det helt mera. Det du dock kan göra är att lindra symptomen och förhindra att det blir värre.

De viktigaste sakerna är att se till att du är påklädd när du rör dej utomhus. Kom också ihåg att tvätta händerna regelbundet eftersom ditt immunförsvar jobbar med att bryta ner förkylningen kan du lätt bli sjuk av någon ny ”smitta”.  Drick varma drycker för att lindra halsont, t.ex. tee eller honungsvatten. Se också till att du får tillräckligt med sömn, kroppen behöver vila när den jobbar för att bryta ner förkylningen.

Hoppas att du redan känner dej bättre, om så inte, krya på dej!

Victor

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.