Kronisk huvudvärk

13.08.2020
Hej! Jag har haft kronisk huvudvärk nu i nästan 5år och det handlar om varje dag. Jag har besökt två läkare och flera fysioterapeuter, varit och testat synen, kållat tänderna, röntgat nacken och huvudet, gjort flera olika nackrörelser, tagit blodprov men de har inte hittat något fel.
Sedan skolorna stängde pga corona och vi började studera hemifrån så har huvudvärken sakta släppt, och under hela sommarlovet har jag inte haft någon huvudvärk alls även om jag har haft det stressigt under lovet. Medan nu första skoldagen kom den direkt tillbaka, det är precis samma huvudvärk som det har varit dom 5åren. Förra året försökte jag fokusera på att slappna av i skolan och ta det chill men hjälpte inte..
Min fråga är då om ni har nå tips på vad jag skall ta mig till då det känns som ja har prövat på allt och inget har hjälpt.
Heidi Jussil klippt

Läkare Heidi svarar

17.08.2020

Hej!

Om man inte har hittat några fel i alla undersökningar som gjorts så låter det mest troligt att det är stressrelaterad spänningshuvudvärk. Om man tar mycket värkmedicin kan man också få läkemedelsorsakad huvudvärk. Jag tror det bästa vore att ta tag i stressen och hitta sätt att hantera den. Det kan man exv göra tillsammans med en psykolog som kan ha bra stresshanteringstips.

/ Heidi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej har ont i vänster pungkula o kukroten, där kuken går in i kroppen
Läs mera

K5

Kostar det att gå till psykolog eller vad de nu heter i K5?
Läs mera

Hej! Jag har ett problem. Sen typ söndag natt har jag haft från och till JÄTTE ont i magen. Ibland hjälper int änns värkmedicin. Jag tog något för förstoppning en gång men det gjorde inte magen bättre...
Läs mera

Hej!

Jag har en hudflik vid analöppningen och har haft det i flera år och har inte försvunnit, den är lite röd kanske det är hemorrojder?. Den ger mig inte några besvär men jag tycker det är jobbigt ...
Läs mera