Sår i ögat?

18.09.2023
Hej!
Jag var och gjorde lash extensions igår, tejpen som används för att limma ned nedre fransarna skav i ögat under behandlingen. Jag fick ett rött öga så jag gick och köpte ögondroppar, jag köpte bevita eye pro som är fuktande och smörjande. Men när jag sätter i ögondropparna i ögonen tar det väldigt ont, det värker och känns som om någon sätter i ett skräp i ögat. Men efter några sekunder blir det bättre. Min fråga är om jag kan ha fått ett litet sår på ögat och om det är farligt eller om det går över av sig självt?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

19.09.2023

Hej,

Du vet förstås bäst själv hur det känns i ditt öga. Upplever du någon värk eller irritation i ögat förutom då du droppar i det? Jag tycker att du skall besöka din skolhälsovårdare eller hvc så att någon kan titta i ditt öga. I vissa fall kan man tydligt se om det finns ett hål på hornhinnan, och i vissa fall måste man droppa i ögondroppar som innehåller färg för att se det. Om det skulle finnas ett hål i hornhinnan så brukar läkaren skriva ut en salva som man skall lägga i ögat för att det skall läka tryggt.

Kram,

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej. På senaste tiden har jag mått väldigt dåligt, haft mke ångest å självmordstankar. Jag har försökt hitta något som hjälper, å det bästa har varit att skriva me stödchatter. Men mitt problem är att...
Läs mera

vad är symptopmer av adhd? Har nyss fått reda på att inte alla behöver tvinga sig i en halv timme för att börja på med något de gillar.
Läs mera

känner mig ledsen och irriterad utan anledning.
Jag har inte den närmaste relationen med mina föräldrar, dessutom växte utan pappa. Nyss har börjat känna mig ledsen utan en viss anledning. Nåja, jag...
Läs mera

Hej, bor i jakobstad och behöver tid med psykolog, hur kan jag boka? Kan ja ba fa till sjukhuset och säga att jag vill ha tider vilket är lättare för mig, eller bokar man via nät?
+ behöver man vara ...
Läs mera