Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Lila flytning 2
16.05.2018
Hej jag frågade förut om vad det kan bero på att jag har lila flytningar. Och då fick jag svaret att det kan vara min mens, men jag tror inte det är det. För flytningen är torr som mjöl ungefär att de liksom faller bort om ja vänder mina trosor upp och ner. Och jag tycker att flytningen luktar konstigt och ibland kliar det fast inte alls hela tiden...
Visa hela frågan och svaret
Hej jag frågade förut om vad det kan bero på att jag har lila flytningar. Och då fick jag svaret att det kan vara min mens, men jag tror inte det är det. För flytningen är torr som mjöl ungefär att de liksom faller bort om ja vänder mina trosor upp och ner. Och jag tycker att flytningen luktar konstigt och ibland kliar det fast inte alls hela tiden.
Vad kan dethär bero på? Tacksam för svar Anonym
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 16.05.2018

Hej,

Jag tror fortsättningsvis att det är blod, eller blodblandad flytning du har. Om man inte blöder så mycket så hinner det ofta bli ganska torrt innan det kommer ända ut, och då kan det bli som du beskriver.

Jag tycker inte att det låter speciellt konstigt. Men om det bara fortsätter så är det kanske någonting som skall kollas upp. Hur länge har det pågått nu? Kommer det hela tiden, eller bara vissa dagar? Eftersom slidans pH värde ändrar lite då man har mens, och blir mer basiskt istället för den vanliga sura miljön som den borde ha, så kan det leda till att det börjar kli lite. Vilket också lätt blir fallet om man alltid är tvungen att använda trosskydd eller binda.

Följ med saken ett tag till, men om klådan eller lukten blir värre så kan du kontakta en läkare eller preventivrådgivningen/mödrarådgivningen i din kommun.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!