tandställning

31.07.2021
Hej jag är en 20 årig tjej som har problem med överbett som blivit konstaterat för ngt år sedan..
Jag hade då inga problem och de sade att ifall det behövs kan man testa med tandställning ( eftersom tänderna går rätt mycket "innåt" eller operation av käke i framtiden.

Jag har nu på senare år fått mera problem. Har ibland svårt att ens gapa lite eftersom det känns som att käken låser sig troligtvis då min käke måste jobba så hårt med att tugga maten då mina tänder växer så mycket innåt?

Nu är min fråga har man rätt till gratis tandställning/ersättning trots att man är över 18 år? tandproblem :D
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

31.08.2021

Hej!

Förlåt att du fått vänta lite på svar.

Rätten till gratis tandvård och tandreglering tar tyvärr slut då man fyller 18 år, efter det måste man bekosta vården själv. Det låter ändå som att du skulle behöva hjälp eftersom du har besvär så jag råder dig att ta kontakt med din tandläkare för en utredning så snart som möjligt.

Med vänlig hälsning
Ulrica Pada
Ortodontist och ledande tandläkare
Malax-Korsnäs HVC

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hejj! Kan man på kotipizza använda flera pizzapass som totalt bildar 10 pass? Som tex 2 st på ett 2 st på ett och 4 på ett? Gäller det då eller måata man ha ett fullt?
Läs mera

Hej Decibel. Ni borde göra det enklare för oss som söker efter frågor från tidigare år. Jag är en person som söker efter en fråga som jag minns att jag ställde sommaren 2017. Men hemsidan och att ta s...
Läs mera

Hejsan, min flickvän vill ha blöja på sig. Det är inget problem för mig, jag tycker det är sexigt. Jag bara undrar var man kan köpa större modeller av blöjor?
Läs mera

Kuinka paljon siitä tulee decibeliä? Ja mikä on hyvä skoba?
Läs mera