hatar mina lår

06.03.2010
Jag verkligen hatar mina lår. Det känns som om allt mitt fett finns på låren och magen. Jag är inte tjock i övrigt. är 158 cm och väger 44,7 kg. Jag äter väldigt mycket sötsaker men inte lika mycket mat. För några månader sedan så gick det så långt att jag skar mig på armen och på låren. Ibland vill jag prata med skolsyster eller någon men det är bara det att min bästis mamma är skolsystern...så jag vågar verkligen inte prata med henne.
Men mina dåliga dagar kommer i omgångar. Ibland mår jag jättebra med seen kan det slå till snabbt som fan och jag kan ligga och gråta för att ja hatar min kropp och allt. vad ska ja göra??
25.11.2011

Hej på dej!

Tråkigt att du mår dåligt, men bra att du skriver. Man brukar alltid må bättre då man delat med sig av sina bekymmer och dåliga tankar.

Först och främst vill jag säga att du omöjligt kan ha feta lår eller mage eller någon annan kroppsdel för den delen. Jag räknade nämligen ut ditt BMI, det värdet säger om man man väger passligt, för mycket eller för lite. I ditt fall är det så att du väger alltför lite. Så nej du HAR INTE feta låt eller mage osv.
Men ditt problem är nog självkänslan, den inre känslan som borde vara i gott skick för att vi ska må bra psykiskt. Men din självkänsla har nog fått sig en rejäl törn tyvärr och det är därför du är missnöjd med din kropp fastän du är fin.

Du måste nog prata med någon, att du skar dig betyder nog att du hade ångest och att skära sig lättade på den tunga känslan. Men att skära sig är ju naturligtvis något som måste få ett stopp så snabbt som möjligt och enda sättet är nog att prata med någon.
Du ska inte vara rädd för att prata med skolsystern fastän du känner henne. Hon har tystnadsplikt, det betyder att hon inte får föra vidare det du berättar för henne. Så gå till henne så fort som möjligt! Hon är van att prata om liknande saker och är utbildad just för det.
Det kan också vara bra att prata med din bästis om detta. Din bästis borde ju vilja ditt bästa och om du känner att du kan lite på henne så tycker jag att du ska berätta för henne.

Jag förstår att det är jobbigt att du vissa dagar mår bra medan du vissa dagar mår dåligt, därför måste du ta tag i detta och lösa problemet. Det gör du främst genom att söka hjälp, du kan även själv googla på självkänsla och läsa om det och vad det finns för tips för att stärka den! Du är ju värd att må toppen!

Angående dina kostvanor att äta mycket godis och mindre riktig mat, så skulle jag förändra det genom att äta ordentligt med riktig mat och lite godis. Det skulle du må bättre av, du skulle få mer energi och ork! ;)

Men ta först kontroll över din självkänsla och kämpa för att få den på rätt köl!

Varma hälsningar, kostrådgivare Anna

1 Kommentarer

  • 13/08/2018 7:26pm (4 år sen)

    Hej jag Verkligen hatar min kropp och det är som att jag mår dåligt vissa stunder och sen mår jag bra, och jag ör 12 år och typ 162 eller något och väger 52 kilo är jag överviktig, för jag HATAR min kropp jag står och gråter över den?!

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Egentligen vill jag bara testa och se ifall denhär frågan syns, eftersom den senaste frågan jag ställt inte syns, så här kommer frågan igen i hemliga rutan ifall den inte skickats innan:
Läs mera

Hej hur går jag upp i vikt med snabb metabolism? Jag äter ordentliga måltider och ibland överäter jag men det händer ingenting. Och om man kan gå upp i vikt på något sätt kan man välja vart fettet sät...
Läs mera

Hur ska man ta bort hår under armarna? Hälsa något man kan göra hemma fö mina föräldrar vet inte att jag kommer ta bort der
Läs mera

Hej! Jag har väldig oljig hy samt stora porer. Jag får lätt finnar och små prickar runt munnen och pannan. Smink sitter katastroft på min ansikte. Ibland vill jag kunna sminka mig lite men ändå så att...
Läs mera