Rastaflätor!

16.10.2009
Hejsan! Jag har en syster som har väldigt tjockt och långt hår, som hon inte heller vill bli av med men tycker är väldigt jobbigt att borsta och reda ut. Hon har länge tänkt på att göra rasta flätor, men inte hittat någon skicklig flätare, inte heller utomlands. Vad jag nu undrar är om det finns någon här i närheten av Malax som ni/du känner till eller kan ta reda på som kan göra rasta flätor åt min kära syster. TACK FÖR EN BRA HEMSIDA! :)
18.11.2011

Tack för din fråga! Webbredaktören har nu skickat den vidare till nätverket av experter. Svaret publiceras här på Våga Fråga! under den underkategori du valt så fort vi fått svaret från experten.

Hej!

Jag har bett Oscar forska lite i saken - han har ju dreadlocks... Men jag vet att det inte är alltför svårt att fläta själv. Du - eller din syrra - behöver bara ett par händiga kompisar som kan fläta flätor relativt jämnt och så behövs TID. Så ett förslag är att i helgen svänga ihop kompisgänget, hyra lite chick-flicks (bra filmer), skaffa lite snacks och sedan sitta och fläta fast två dagar på raken. Man kan fläta t.o.m tre personer samtidigt och efter ett par tre flätor har man fått grepp om tekniken. Sätt henne bara på en skrivbordsstol mitt i rummet. Jag har själv flätat en kompis hår med löshår blandat med hennes riktiga - när det var färdigt så räckte det ner till byxlinningen. Det tog tre kvällar, vi var flera kompisar som turades om och var jättekul! Bara kolla att ni alltid har lika mycket hår i flätorna så att de blir lika tjocka och börja mitt på huvudet och gå först mot pannluggen. Flätorna i pannan ska "passa" pannluggen sedan (vill hon tex alltid ha dem bakåt så fläta dem som de kommer att ligga sedan). De första 10 flätorna kan bli lite ojäämna, men de kan ni fläta om på nytt sedan när ni är experter :) Vi fäste flätorna med vanliga röda korta gummiband man köper i påsar på vilken supermarket som helst, men man kan trä pärlor från tex Sinooperi ovanpå gummisnoddarna om man vill ha snyggare.

Som sagt, Oscar kanske vet något bättre, men jag tror att flätning är ganska dyrt på salong - de tar ju betalt per timme också. Lycka till!

Hälsar webbredaktören Liselott

Tillägg: Alla jag frågar konstaterar att det inte lönar sig att fläta på salong, det kan kosta flera hundra euro. Så samla ihop kompisgänget och fläta själv, det är som sagt inte svårt. Om man vill ha löshår att fläta in med det egna kan man fråga vid sådana frisersalonger som säljer en massa hårprodukter - de kan tänkas sälja lite syntetiskt löshår till er.
Have a good hair-day ;)
hälsar webbredaktören Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Egentligen vill jag bara testa och se ifall denhär frågan syns, eftersom den senaste frågan jag ställt inte syns, så här kommer frågan igen i hemliga rutan ifall den inte skickats innan:
Läs mera

Hej hur går jag upp i vikt med snabb metabolism? Jag äter ordentliga måltider och ibland överäter jag men det händer ingenting. Och om man kan gå upp i vikt på något sätt kan man välja vart fettet sät...
Läs mera

Hur ska man ta bort hår under armarna? Hälsa något man kan göra hemma fö mina föräldrar vet inte att jag kommer ta bort der
Läs mera

Hej! Jag har väldig oljig hy samt stora porer. Jag får lätt finnar och små prickar runt munnen och pannan. Smink sitter katastroft på min ansikte. Ibland vill jag kunna sminka mig lite men ändå så att...
Läs mera