Dödar tallsåpa bakterier?

18.09.2020
Hej!
Jag försöker att hålla mej borta från starka kemikalier då jag städar. Jag tycker att det blir rent från smuts med tallsåpa men undrar om den dödar bakterier, liksom om det blir riktigt rent?
Tack för svar! Hemmastädaren
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

21.09.2020

Hejsan!

Fint att du intresserar dig för städning och tänker på produktvalen!

Tallsåpa är utmärkt för städning, och tar bort smuts och organismer. Den är inte decinficerande, men räcker till för hemmastädning och bekämpar bakterier ”lagom” mycket eftersom tvål/såpa löser upp fettet som finns i bakterierna och således dödar dem.
De flesta bakterier är ofarliga, och en del är också nödvändiga för vår hälsa. Därför ska man vara lite försiktig med hur mycket decinficerande medel man använder i vardagen där hemma.

Ett annat tips om du vill hålla dig borta från kemikalier när du städar är att använda ättika, matsoda, och ljummet vatten.

Det finns en stor grupp på Facebook som heter "Städa rent och ta bort fläckar miljövänligt”, där tipsar folk varandra om olika kemikaliefria städknep, om du är intresserad så kanske den gruppen vore nåt för dig :)

Ha det bra!
Mvh, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Jag är jättetaggad på att flytta hemifrån om ca 4-5 månader, jag vet att det kommer bli så bra.
Men jag har ett litet problem, när någon pratar om det riktigt på allvar, eller när jag börjar tän...
Läs mera

Hej. Jag är för tillfället abiturient och får min studentexamen på våren (förhoppningsvis). Jag har inga planer på att studera vidare i Finland utan skulle vilja ta ett mellanår i ett annat land. Nu p...
Läs mera

Hej! Min fråga handlar om bostadsbidrag, har sökt info men svårt att hitta exakt. Vad är gränsen för vad jag som 18åring får tjäna i månaden för att ha rätt till bostadsbidrag som studerande?
Läs mera

Är det jag gör egoistiskt? Hur skulle jag kunna lösa dilemmat?
Läs mera