Porr

31.01.2023
Är det normalt att runka av till djur porr// 22 år Djurkille
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

07.02.2023

Hej,

Det jag inte vet är om du med djurporr avser människor som har sex med djur, eller om du menar djur som parar sig med varandra?

I Finland är det förbjudet att producera och sprida djurporr, men det är lagligt att titta på djurporr. Du frågar om det är "normalt" att runka till djurporr, och på den frågan skulle jag kanske svara "nja", medan om din fråga var "är det vanligt att runka till djurporr" så kunde jag svara nej. Jag anser alltså inte att det faktum att du runkar till djurporr nödvändigtvis är ett tecken på att du är avvikande, men det är inte heller speciellt vanligt att man gör det.

Då man är ung är det ganska vanligt att allting som har med sex att göra känns upphetsande, även sådant som "går över gränserna". Så den egentliga frågan är kanske om det är sexet som du upplever som upphetsande eller om det är specifikt det att det handlar om sex med ett djur?

Som med allting annat då det handlar om sex så tycker jag att man skall utgå ifrån att det skall vara någonting positivt, och att det inte får skada någon. Och det gäller ALLA. Den egna sexuella läggningen, oavsett vilken den är får aldrig vara på bekostnad av någon annan.

På basen av endast din fråga kan jag inte uttala mig om hurudan din sexuella läggning är och vad det innebär att du runkar till djurporr. Men eventuellt skulle du må bra av att diskutera saken med en sexualterapeut? Du kan kontakta hvc och fråga om de har någon sexualterapeut som de kan remittera dig till.

Hälsningar

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej,

När jag och min pojkvän har sex eller myser så tycker han om att trycka in ett eller flera fingrar i rumpan på mig. Problemet är att jag inte tycker om det men vågar inte säga ifrån för jag är ...
Läs mera

hej jag är förvirrad över en grej. om en kvinna mot viljan hos mannen har sex med honom, reknas det som våldteckt eller är det bara då en man gör det som de e de?
Läs mera

Hej, jag vill veta hur det känns att ha sex vad kan jag använda för någon sak
Läs mera

Jag är en pojke på 15 år och har en fråga. Varför skäms jag av att onanera? När jag runkar är jag väldigt upphetsad före jag kommer men direkt efter utlösningen så börjar jag skämmas och blir nästan ä...
Läs mera