Pussy

22.01.2023
Hej jag har en outie pussy och det ser ut som ett lila/brun russin. Kan jag ändra på detta?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

27.01.2023

Hej,

Jag tror att det du menar med outie pussy är att dina inre blygdläppar syns utanför dina yttre blygdläppar? Det jag vill påpeka är att detta är helt normalt för tjejer som är i eller förbi puberteten. Med andra ord är det egentligen endast småflickor eller tjejer som opererat sina underliv som inte har synliga inre blygdläppar. Det är ett faktum att många tjejer som syns i porrfilmer har opererat sina underliv men det är alltså inte det som är riktgivande för hur man skall eller borde se ut.

Anledningen till att färgen är mörkare (lila, brunt) är hormoner. Det är också det normala att huden i underlivet är mörkare, och speciellt de inre blygdläpparna. Samma sak gäller här - det är bara på små flickor och på personer som opererat (blekt) sina underliv som blygdläppar och anus inte är mörkare, d.v.s. kvinnor i eller efter puberteten har en hormonproduktion som gör att denna hud är mörkare - så det betyder inte att någonting är fel. I "normaltillstånd" är de inre blygdläpparna oftast skrynkliga, men då man blir upphetsad så sväller de och blir slätare.

Allt det du beskriver låter i mina öron helt normalt, och precis som på alla andra tjejer. Jag tycker att du skall bildgoogla på "the great waal of vagina". Det är ett konstverk där en brittisk konstnär har gjort 400 gipsavgjutningar av kvinnors underliv. Om du tittar på de avgjutningarna så kan du se att trots att alla underliv är olika så är de alla trots allt ganska likadana, och att de allra flesta ser ut som det du beskriver (färgen kan man ju inte jämföra, men formen). Det är helt enkelt inte meningen att kvinnor skall gå igenom hela livet med ett barns underliv, och inte heller att man skall tvingas bleka eller operera underliven för att se ut som någonting annat. Det är jättemånga som känner sig osäkra på hur de ser ut i underlivet men så länge du inte lider av smärta p.g.a. dess utformning så tycker jag att du skall vara nöjd och stolt över din kropp.

Skulle någon eventuell partner ha klagomål så säger det mer om den partnern än det gör om dig. Du ser ut precis som man ska!

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej decibel jag undrar hur man ska raka sin fitta för det är enkelt där uppe liksom vid magen men vet inte hur ja ska göra vi sjölva fittan och vid rumpan
Läs mera

Hej! I min hymen har jag bara en pytteliten öppning. Jag har aldrig kunnat stoppa något upp även fast jag använt glidmedel. Vad ska jag göra? Kommer jag aldrig kunna ha sex? Eller använda tampong? Vil...
Läs mera

Hej! Mina blygläppar är heöt uppsvällda föera timmar efter samlag, det är brutalt. Vad kan detta bero på
Läs mera

Hej
Mina bröstvårtor är väldigt konstiga, för andras är som trianglar men mina sticker ut som typ två runda bollar men då jag har kallt krymper dom och blir vanliga. Skulle jag borda kolla upp detta?
Läs mera