sex

25.11.2022
är 9 cm för liten snopp? blomkrukan
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

30.11.2022

Hej,

Jag tycker att det är trist att det idag finns en allmän missuppfattning om att ju större penis man har så desto bättre är man i sängen, eftersom detta inte stämmer överens med verkligheten. Det finns ju personer som har sex med sina partners utan att det finns någon penis inblandad alls - och det innebär inte att de generellt skulle vara mer missnöjda med sina sexliv än andra (tvärtom faktiskt.)

Så penisens storlek är verkligen inte avgörande för hur bra sex man har eller hur bra man kan tillfredsställa sin partner. Som du kanske har hört så är medelstorleken för en vuxen finländsk man runt 14cm (vid stånd) så allting som är 5 cm större eller mindre än det räknas som helt normalt. Så rent fysiskt är du inte avvikande. Problemet är kanske snarare det att killar med mindre penis ofta själva känner att de inte räcker till vilket då påverkar deras sexuella självförtroende och sexuella självkänsla. Tyvärr finns det också tjejer som tror att penisen måste vara någon viss storlek för att den skall räcka till, och då kanske de inte heller själva känner till hur deras egen anatomi fungerar och att majoriteten av nervändarna sitter utanpå deras kropp (vid klitoris och blygdläppar) och inte alls i samma utsträckning i slidan.

Det jag föreslår att du gör är att du lär dig hur du skall tillfredsställa en tjej. Ta reda på hur hon vill bli smekt med händer och tunga, och hur du samtidigt kan smeka henne med handen medan ni har penetrativt sex. Använd din fantasi och våga vara lekfull. Det finns också massor av leksaker man kan testa - inte som ett substitut utan som ett tillägg. Bygg upp din egen sexuella självkänsla och självförtroende så att du VET att du är en bra partner, och då kommer det inte att vara ett problem att du inte har den största utrustningen. Den sexuella förmågan sitten inte könsorganet utan i din hjärna.

Kom också ihåg att INGEN partner har rätt att uttrycka sig nedsättande till dig, och att det berättar väldigt mycket mer om den personen än det gör om dig. En människa som tycker att du har för liten penis för att ha sex med hen förtjänar helt enkelt inte att vara din partner. Punkt.

Många kramar

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag märkte för en vecka sedan små ”knottror/hudflikar” runt analöppningen. De gör inte ont! Men när jag torkar mig och rör vid dessa kan de klia lite. Ibland har det även kommit pyttelite blod på...
Läs mera

Är det normalt att runka av till djur porr// 22 år
Läs mera

Min kuk är 7cm hur stor ska den vara om man är 13år för jag tänker på samlag
Läs mera

Hej. Jag undrar som så att är det olagligt i finland att ha sex om man är under 16 och jämnåriga och båda vill och vad finns det för konsekvenser ?
Läs mera