Sprit

15.01.2023
Hej jag har get en sprit flaska åt en kompis och han fick blev körd till sjukhus är det mitt fel Hästen
USM2

USM missbrukarvård USM svarar

07.02.2023

Hej, för att ge ett långt svar på en kort fråga.

Alla har ett eget ansvar över vad man konsumerar. Om din kompis självmant har druckit en flaska sprit och inte blivit tvingad till något så ligger ju ansvaret i första hand hos honom själv. Med det sagt så har du tyvärr en del ansvar i situationen om det är du som har erbjudit spriten i fråga. Speciellt om man är ung och oerfaren med alkohol, man kanske inte har koll på sina gränser och vad man klarar av så ska man vara väldigt försiktig.

Helst ska man ju undvika alkohol i ungdomen, åldersgränsen för att köpa alkohol ligger på 18 år för svagare alkoholdrycker och 20 år för starksprit.

Jag rekommenderar att alltid vara försiktig med alkohol, eftersom oavsett om man är ung eller gammal så kan det medföra jobbiga konsekvenser. Använd händelsen som en erfarenhet och en påminnelse om att vara försiktiga och ta hand om varandra för framtida situationer där alkohol är inblandat.

 

Hälsningar,

Kristian på USM r.f

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej decibel!
Jag undrar om jag själv som aldrig rökt kan bli "påverkad" av att någon i mitt umgänge röker medans jag är med dem, tex min mamma röker och har också vänner som gör det, så undrar om jag ...
Läs mera

Hej!
Varför sägs nikotin vara skadligt för kroppen (på grund av att det höjer blodtrycket under en viss tid) då sport och koffein har samma effekter?
Läs mera

Vilka nummer finns det i vasa områden för att får hjälp med alkohol?
Läs mera

Hej! Får vatten kosta i baren eller får krögaren kräva betalt för vattenflaskor istället för att erbjuda gratis kranvatten? Jag antar att krögaren eller företagaren själv får bestämma vad man tar beta...
Läs mera