Mobbad förr

13.05.2020
Hej, jag är 19 år gammal o när jag gick i högstadiet va jag mobbad. Jag har gått vidare efter det men jag brukar då och då minnas tillbaka tiderna då man va mobbad. Lite att man grubblar på det ibland och tänker hur jag hade gett tillbaka och löst det på mitt sätt. Känns inte så att det hindrar mig från att nå framåt Och jag klarar mig bra. Fyra år sen jag slutade i högstadiet o jag hade det mycket bättre i gymnasiet och nu när jag studerar vidare. Jag undrar om de vanligt att folk gör så som jag förklarade med att gå igenom i tankarna om det ? Dada
luckan

UngInfo svarar

14.05.2020

Hej! 


Vad fint om du känner att du kommit vidare från de tiderna, även om det såklart är tråkigt att höra om att du hamnat vara med om mobbning. Ingen borde behöva utsättas för det.

Jag skulle absolut säga att det är normalt att det nu och då återkommer till tankarna, på samma sätt som många upplever att de först efter en diskussion kommer på med vad de kunde ha sagt eller gjort annorlunda. Det är vanligt att reflektera och fundera kring saker och så länge det inte stör dig eller ditt liv så skulle jag säga att det även är riktigt bra att ta en stund för att fundera nu och då!
Det brukar sägas att det är genom reflektion som vi växer, då vi altså emellan funderar på vad vi gjort och hur vi gjort det. Det ger oss verktyg för att hantera framtiden.


Dock är det viktigt att komma ihåg att det som redan hänt inte går att påverkas, så ifall grubblandet börjar ta över för mycket kan det vara bra att påminna sig om det. Kom även ihåg att det är möjligt att vända sig till en professionell ifall det börjar ta över för mycket eller kännas tungt!


Jag önskar dig allt det bästa, ta hand om dig!


//Jeanina
Praktik på Luckan Unginfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

jag var inte på en sida som heter omegle där man chattar med random människor. så var det en kille som sa "slit your wrists" till mig och jag blev jätte förvånad och skippade personen och mina kompisa...
Läs mera

Hej, tack för svaret ! Det är jag som skrev om att jag var mobbad förr i högstadiet. Jag har bara en tilläggsfråga. När jag tänker tillbaka på hur de var så brukar jag tänka på hur jag kunde gjort det...
Läs mera

Hej, jag råkade säga något dumt till en person som inte va menat i skolan. Jag ångrar det jag sa vad ska jag göra ?
Läs mera

Är jag för känslig om jag tar illa upp av kompisar o familj skämtar om min kropp? (Exempel i hemliga rutan) Det är alltid bara "på skämt" och alla säger att man ska kunna skratta åt sig själv.
Läs mera