Blodådror

20.10.2020
Hej, jag är 14 och undrar varför mina blodådror på foten (ovanför liksom) syns och sticker upp mera än förr? Är det här nånting jag ska kolla upp eller nåt med puberteten att göra eller något annat?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.10.2020

Hej,

Det kan bero på olika saker att ådrorna syns bättre vissa dagar, och jag tror inte att det är någonting du behöver oroa dig över.

Dels varierar det lite från person till person hur bra ådrorna syns, och det handlar också om hur mycket underhudsfett man har hur bra ådrorna syns. Vid ansträngning brukar de också kunna synas bättre och bli mer framträdande.

Du är i en ålder då kroppen förändras mycket, så det gäller egentligen bara att följa med. Men i sig är det inte alls oroväckande att blodådrorna på fötterna är framträdande.

Ta det lugnt.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag har nu i några veckor nästan varje dag mått illa. Det är oftast inte hela dagen men kommer och går lite och det är så jobbigt jag vet inte vad jag ska göra. Jag har ibland också ont i magen s...
Läs mera

Vad menas med att ha motgångar i barndomen ?
Läs mera

Hej ska göra en cystoskop undersökning nästa vecka, hur går en sån till?
Läs mera

Hej jag har en torrfläck som bara blir värr duschar i olja och smörjer mig med aco mot känslig och torr hud, har smort med bepanthen vad kan jag annat göra?
Läs mera