Angående mina bröst!!!

18.05.2023
Hej Decibel!
Jag har ett aktivt liv och tränar mycket och har tänkt att det beror på svetten man utsöndrar. Jag har återkommande sår (skorv, sår) på mina bröst. Liksom på vårtgårdarna. Dethär har kommit och gått men aldrig försvinner de riktigt.
Jag börjar bli nojjig också på etta bröstet är det som en pikuliten bula som även e blåfärgad och har detdär skorvet som kommer loss och blir till ett sår.
Undrar vad det kan vara?
Borde jag kontakta hälsovårdscentralen?
Är pånågot sätt som att man int sku vila stör dem i onödan.
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

24.05.2023

Hej,

På basen av det du berättar då tycker jag att du skall kontakta hvc och boka en tid. Det är jättesvårt att bara på basen av en text uttala sig om vad som kan vara orsaken till problemet, men eftersom det är återkommande och handlar om just vårtgårdarna så tycker jag att det skall kollas upp.

Det är inte att "störa dem i onödan" utan det är ju just därför det finns hälsocentraler för att man skall ha någon att be om hjälp av då någonting besvärar en. Bara att boka en tid. Du kan t.ex. börja med att boka tid till en sjukskötare så kan hen ta ställning till om du behöver bli undersökt av en läkare.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag har 2 vita "bollar" på min snippa. De är ungefär lika små som kulan på en bläckpenna och de gör inte så ont. Jag är oskuld så det borde inte vara någon könsjukdom?
Läs mera

Hej, på morgonen ibland så kliar det inuti underlivet, jag har en partner och vi har sex men ingen av oss har varit med någon annan före. Det går över senare på dagen men fortsätter oftast varje dag. ...
Läs mera

Jag vill ännu tillägga på min förra fråga att jag under en lång tid ätit mycket och tänkt på att speciellt äta mycket fetter men jag upplever att allt sätter sig på låren och kläderna blir tightare me...
Läs mera

Jag funderar om det är normalt att känna att jag konstant är kissnödig efter sex? Jag kan gå på wc och kissa men efteråt känns det fortfarande som att jag behöver kissa. Jag har kissat efter sex varje...
Läs mera