Konstig känsla

22.03.2023
Såg att någon skrivit samma fråga som jag kommer göra. Undrar om den personen fått svar på vad detta kan vara… ingen vet ju. Och är less att känna så här. Så obehagligt

( rubriken hon använde var: konstig känsla skickad in 15.03.22)
(Och det känns som om något trycker på blåsan, men också typ på klitoris, så jag känner mig kåt samtidigt. ) Ip
luckan

UngInfo svarar

27.03.2023

Hej!
Det lönar sig att ringa hälsocentralen och boka tid till en gynekologisk undersökning, och berätta vid tidsbeställningen vilka symptom du har. Det är viktigt att du blir undersökt eftersom du känner av tryck på blåsan, och för att det kliar och att det känns som att något buktar ut. 


Att det kliar eller svider i vaginan kan också bero på svampinfektion, urinvägsinfektion eller klamydia, så därför är det viktigt att en läkare både undersöker dig och eventuellt också tar prover för att se vad besvären beror på.

 

Det som kallas framfall, eller genital prolaps, beror på att väggen i vaginan försvagats av olika orsaker, och det medför att en eller flera av slidans väggar börjar bukta in i slidan. 


Faktorer som ökar risken för framfall är hög ålder, graviditet, övervikt, brist på östrogen och tungt fysiskt arbete. Besvären ökar ofta vid hosta eller av att ha stått länge eller gjort tunga lyft.


Jag hoppas du får tid till en gynekologisk undersökning ganska snabbt så att du inte behöver oroa dig och även får hjälp så att du inte mer besväras av symptomen. 


Hälsar sexualrådgivare Ulrika

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag är 16 år och har vita illaluktande klumpar i mitt underliv. Är detta normalt? Vad kan jag göra åt saken?
Läs mera

Hej Decibel!
Jag har ett aktivt liv och tränar mycket och har tänkt att det beror på svetten man utsöndrar. Jag har återkommande sår (skorv, sår) på mina bröst. Liksom på vårtgårdarna. Dethär har kom...
Läs mera

Är det okej att fråga min flickvön om hon har onanwrat?
Läs mera

Hej! Jag är 17 år och jag har knappt börjat få bröst. Jag har ganska normal kropp, ganska smal men inte för smal. Jag har sätt att brösten ska sluta växa vid ungefär min ålder och undrar om det ännu f...
Läs mera