Polis

19.03.2023
Hej!
Måste man ta detdär svåra testet man ska ta som polis om man inte ska jobba på fältet? En person säger man inte behöver för varför skulle man behöva det å en annan säger att man måste ta det vare säg man e på fältet eller int och man får int välja var man jobbar. Ja sen sko ja vila veta om man får välja om man ska vara på fältet eller inte också Blivande polis
DecibelAppSOME

En Decibel-expert svarar

21.03.2023

Hej,

alla som söker till polisens grundutbildning (180 sp) måste genomgå samma tester oberoende om man är intresserad av att jobba på fältet, brottsutredningen eller andra tjänstemannauppgifter inom polisen. Testerna eller inträdesproven är indelade i tre delområden; fysiska tester, skriftliga tester och psykologiska tester. Mer information om testernas innehåll och poängsättning får man på polamk.fi.

Inom polisen finns även andra uppgifter (s.k. civila tjänster) som inte kräver att man avklarat polisens grundutbildningen, men vill man jobba som polis så måste man alltså klara alla grundstudier på Polisyrkeshögskolan (Polamk) i Tammerfors. Då man fått sitt avgångsbetyg från Polamk kan man söka tjänster på fältet eller brottsutredningen, man väljer alltså själv vilka tjänster man söker enligt det egna intresset. Under den obligatoriska praktiken som är ca. 10 månader lång och som ingår i grundstudierna, arbetar man både på fältet och brottsutredningen iom. att det ingår som en del av studierna.

Mer info om polisutbildningen och annan fakta om polisens arbete finns på polmk.fi, även på svenska.

Mvh,

Kommissarie Christian Romberg, Polisyrkeshögskolan

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Får alla yrken mer betalt på natten? Jag vet tex inom sjukvården får man mer betalt för nattjobb o helger. Gäller detsamma för treskiftets dagis?
Läs mera

Kan hälsovårdaren jobba på dagis?
Läs mera

Hej! Jag och min kompis funderar ifall det är möjligt att skaffa kvällsjobb i stall? Är detta en sak som stall brukar ha? Runt om i jakobstadstrakten.
Läs mera

Hej, hur blir man lågstadielärare? vart ska man söka efter nian o.s.v ??
Läs mera