Kär?

19.10.2009
Jag har gillat en kille ganska länge, men alltid funderat på om jag tycker om honom för att han är snygg, eller för att han annars bara är schysst. Men nu har en annan kille börjat "flörta" med mej. Han tycker om mig, och jag tycker om honom. Varje gång han plötsligt dyker upp eller loggar in på msn t.ex. känns det som om jag skulle få fjärilar i magen, det känns härligt.
Så till problemet nu. Vi är båda väldigt blyga när det gäller nya människor, så vi kan bra prata med varandra på datorn, men vågar inte riktigt i verkligheten. Vi går i samma skola och årskurs, och brukar slänga blickar på varandra. Men det blir inte mer. När vi pratar på msn så är vi ganska överens om att vi vill lära känna varandra innan vi tar förhållandet till en annan nivå. Men hur ska vi komma oss för att umgås? Våra umgängeskretsar är helt olika. Och vi vågar verkligen inte prata med varandra. Men ett annat problem är också att när jag "har på G" med någon börjar jag alltid fundera över hur det skulle funka..hur folk skulle reagera..om jag kommer bli sårad. Och genom syskon och sånt har vi anknytningar, och jag vet inte riktigt om jag liksom vill ta det till en annan nivå med rädsla för vad andra ska tycka. Men jag antar att det måste lösa sig om man verkligen är förälskad.. Men jag brukar fundera på om jag verkligen är förälskad.. Men dethär är en känsla jag aldrig kännt förut, och det känns fantastiskt. Men det är ju en vanlig fråga, men snälla, ge mig ett vettigt svar. Hur ska vi göra för att "våga" umgås i verkligheten?
25.11.2011

Hej!

Jag tycker det låter som att du är kär i den här msn-killen! Det är svårt för alla människor att veta när det övergår från att bara tycka om någon till att verkligen vara förälskad i någon - men egentligen behöver du inte veta skillnaden på det här stadiet. Det räcker mer än väl att du tycker om honom och han tycker om dig. Man behöver dessutom inte vara helt himlastormande kär sådär som i filmerna för att ha ett riktigt bra förhållande! Och att du har fjärilar i magen är ett bra tecken!

När det gäller er blyghet, så tycker jag att ni är inne på rätt linje: ta det lugnt och långsamt med att lära känna varandra. Man ska inte stressa fram kärlek, då kan det bli nervöst och konstigt och man kan "skitsa ur". Det är en bra början att tala över datorn och ni kan ju försöka hitta på något att göra tillsammans där ni bara ÄR tillsammans och inte måste prata så mycket. Gå alltså inte på date utan befinn er bara på samma plats samtidigt tillsammans. UTAN folk ni känner runt er. Se en film på bio tillsammans, far ut och cykla tillsammans, gå på stan eller till bibban och vandra mellan hyllorna, allt detta utan att egentligen prata så mycket med varandra. Kom riktigt överens om att ni inte MÅSTE prata, hålla hand eller kyssas eller något, händer det så händer det.

Att bekymra sig för vad andra ska tycka om den man är förtjust i är en klassiker inom Kärleken. Det är klart att vem vi är ihop med påverkar hur vi uppfattas av andra människor, precis som vilka människor man har som kompis påverkar bilden av oss. Men det ska inte betyda så mycket vad andra tycker och tänker, det är ju ditt och hans liv det handlar om, inte deras. Och folk beter sig så olika när de är ihop. Vissa vill visa upp sin kärlek för alla och berättar vitt och brett, andra vill hålla sin kärlek för sig själva och båda versionerna är OK. Skit alltså i vad andra tycker och låt er grej få ta den tid den tar och på det sätt ni bestämmer. Ni verkar ha något riktigt bra på gång! Lycka till!

Hälsar Decibels experter

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Har en pojkvän som vid aggression blir fysiskt aggressiv. Han har söndrat en playstationdosa i minsta detalj och kastat olika grejjer. För två veckor sen när han var alkoholpåverkad kastade ha...
Läs mera

Hej jag är en tjej och jag tror jag tycker om min tjej kompis. Men jag vågar inte säga det för jag är rädd att förlora henne. Vad ska jag göra?
Läs mera

Hej! Jag råddar till det för mig själv!
Läs mera

Jag är intresserad av en tjej och har hört från hennes vänner att hon är/vart intresserad av mig också, vi har träffats ett par gånger själva och rätt många gånger i grupp.
Våra vänner har liksom sett...
Läs mera