Militär

09.10.2022
Hej, jag står emellan att söka till specialgränsjägare och fallskärmsjägare skulle gärna vilja få veta mera allmän info om båda två angående utbildningen, vilka olika uppgifter de har, om det är svårt att slippa in osv. Hittade ingen bra info när jag sökte på nätet om utbildningarna.
Henrik Gahmberg

Försvarsmaktens kommunikatör Henrik svarar

12.10.2022

Hej

Om båda utbildningarna kan du läsa på finska om på webbplatsen intti.fi https://intti.fi/laskuvarjojaakarit och https://intti.fi/erikoisrajajaakarit . Specialgränsjägarna hör till Gränsbevakningsväsendet.

Båda är vid sidan av Marinens attackdykarutbildning https://intti.fi/sukeltajat stentuffa utbildningar som man ansöker till skilt och genomgår hårda ansöknings- och lämplighetstest.

Förhandskraven och ansökningstiden framgår på respektive webbplatser. Utbildningen sker på finska, men det krävs i allmänhet också goda kunskaper i engelska.

 

Lycka till

 

Henrik

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Får man ha med snus till milin?
Läs mera

Hejsan.
Vad gör militärpoliser och hur blir man en sådan?
Läs mera

Hej, ska snart på längre skogsläger i milin. Har snabb skäggväxt (rakar annars varje dag) och har aldrig varit så många dagar utan att raka mig så tänkte om det är tänkt att man ska raka sig i skogen ...
Läs mera

Jag skulle vilja försöka bli prickskytt inom militären ifall jag rycker in som frivillig när jag är gammal nog.

Hur går det till när man utbildar sig vidare inom militären?

Vad bör man tänka på?
Läs mera