Prick på bröstvårtan

05.03.2023
Hej! Jag är en 17-årig tjej som har fått en röd prick på min nippel. Den ser ut som en lite större finne, som ligger ovanför vårtgården. Den tar inte ont men man ser den bra då den är rödare en huden runt om och den är hård så man känner den väldigt tydligt när man rör på den. Vad kan detta vara? Borde jag kolla upp det hos läkare? :)
Heidi Jussil klippt

Läkare Heidi svarar

09.03.2023

Hej!

Det är svårt att veta exakt vad det är men baserat på din beskrivning skulle det kunna vara en finne eller någon annan inflammatorisk process i huden. Om den nyss har uppstått skulle jag avvakta några dagar iallafall så länge det inte förvärras. Skulle det bli sämre eller att det börjar göra väldigt ont och du får feber eller så kan du söka dig till hälsocentralen!

Mvh Heidi 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har en 1 centimeter stor böld på vänstra yttre blygdläppen, den är hård, rund, den är mer inne i läppen, men sticker lite ut på ytan. Den är röd och är smärtsam. hittade den igår kväll, alltså 3 decem...
Läs mera

Bv

Hej, jag har under en längre tid haft återkommande bakteriell vaginos. Jag får vita/grå/gröna klumpiga flytningar även efter att jag har behandlat mig med både flagylcomp och gynevia. Jag har varit ti...
Läs mera

Hej, jag undrar vad det finns för positiva och negativa saker med en hysterektomi, och kan man operera bort livmodern fast man inte har någon sjukdom?
Läs mera

är det mening att brösten ska kännas som att det har en low key stor "kula" , den är typ 10cm, alltså i cirkleform, jag är ju ung och i puberteten, så kanske det är darför för att de växer.
Läs mera