Prick på bröstvårtan

05.03.2023
Hej! Jag är en 17-årig tjej som har fått en röd prick på min nippel. Den ser ut som en lite större finne, som ligger ovanför vårtgården. Den tar inte ont men man ser den bra då den är rödare en huden runt om och den är hård så man känner den väldigt tydligt när man rör på den. Vad kan detta vara? Borde jag kolla upp det hos läkare? :)
Heidi Jussil klippt

Läkare Heidi svarar

09.03.2023

Hej!

Det är svårt att veta exakt vad det är men baserat på din beskrivning skulle det kunna vara en finne eller någon annan inflammatorisk process i huden. Om den nyss har uppstått skulle jag avvakta några dagar iallafall så länge det inte förvärras. Skulle det bli sämre eller att det börjar göra väldigt ont och du får feber eller så kan du söka dig till hälsocentralen!

Mvh Heidi 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej har märkt av att det bildas som två ”fickor” med något vitt vid vadera sida av klitoris ungefär. Vad är det och är det farligt?
Läs mera

Hej, jag hade mens för lite över en vecka sen, alltså har inte jag mens nu och borde inte ha på några veckor. Men, för 2 dagar sen märkte jag att jag hade jätte mycket flytningar, och såklart är flytn...
Läs mera

Hej, jag är 16 år och har vita illaluktande klumpar i mitt underliv. Är detta normalt? Vad kan jag göra åt saken?
Läs mera

Hej Decibel!
Jag har ett aktivt liv och tränar mycket och har tänkt att det beror på svetten man utsöndrar. Jag har återkommande sår (skorv, sår) på mina bröst. Liksom på vårtgårdarna. Dethär har kom...
Läs mera