Att komma över någon

Att komma över någon

Kort sagt: ju mer förhållandet och personen man var ihop med betydde för en, desto svårare är det att komma över det.

Oavsett om ni aldrig ens hade pratat med varandra (du vara kär på avstånd) eller om han var din första stora kärlek, om ni varit ihop i åratal och delat en stor bit av era liv eller om det bara var en kort historia, så kan han ha betytt massor. Precis som att han förändrade ditt liv när han kom in i det, så kommer ditt liv att förändras efter honom.

Det går inte heller egentligen att faktiskt helt och hållet glömma någon som betytt mycket. Att genast inse att en liten bit av ens hjärta och ens egen livshistoria alltid kommer att tillhöra den här människan är viktigt för att man ska kunna acceptera det som hänt och så småningom kunna gå vidare. Knepet är att förstå att det inte behöver vara något negativt att hon var en del av ditt liv, utan att hon var en del av ditt liv på gott och ont, en del av din identitet och att den tiden nu är förbi. "Jag har upplevt dig".

En vacker dag kommer du att kunna tänka på henne som ett bra minne - jämför det med en semesterresa, det är bättre att bara minnas de ljuvliga bitarna än att minnas det tråkiga, problematiska eller rent förfärliga med resan. Och inte tycker du väl att semesterresan var bortkastat liv bara för att något tråkigt hände i slutet av den? Kärlek är inte värdelös eller bortkastad tid och energi även om den inte slutade så bra.

Men hur går man från ett blödande sår till att sedan en vacker dag kunna tänka på den här pojkvännen utan desto mera saknad? Vi listar här så många knep vi bara kan och hoppas att du hittar det som kommer att hjälpa just dig!

Läs gärna först sidan När partnern gör slut och undersidorna Krisens vanliga skeden och Förutsättningar - även om du inte blivit dumpad alldeles just.

Källor och mera att läsa