Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Tänker hon på mig?
12.10.2017
Hej, det var jag som ställde den här frågan: https://www.decibel.fi/vaga-fraga/fragor-och-svar/karleken-och-sexet/foralskad/gjorde-jag-ratt Nu började jag fundera på en sak som jag glömde fråga då jag ställde frågan i länken. Jag vet att ni nödvändigtvis inte vet svaret, men ni kan i alla fall säga vad ni tror. Min fråga är: Tror ni att tjejen tän...
Visa hela frågan och svaret
Hej, det var jag som ställde den här frågan: https://www.decibel.fi/vaga-fraga/fragor-och-svar/karleken-och-sexet/foralskad/gjorde-jag-ratt

Nu började jag fundera på en sak som jag glömde fråga då jag ställde frågan i länken. Jag vet att ni nödvändigtvis inte vet svaret, men ni kan i alla fall säga vad ni tror. Min fråga är: Tror ni att tjejen tänker på mig alls eftersom hon trots allt har pojkvän? Tror ni att det finns någon chans att hon kommer att tänka tillbaka på mig någon gång i framtiden?
Jag började också fundera på följande sak, men detta är egentligen bara ett konstaterande: Om tjejen hade velat ha mig, så hade hon väl sagt det när jag berättade för henne hur jag kände för henne? Eller?

Tacksam för svar! Ledsen kille
Liselott 17 glad3
Ungdomsinformatören Liselott svarar:
Besvarad: 13.10.2017

Hej Ledsen kille!

Äsch ja, jag förstår precis hur du tänker här. Det sket sig när du vågade ta den stora chansen och berätta för henne vad du känner, och nu i efterhand undrar du ifall det ändå spelade någon roll - eller var det helt förgäves? Du har kvar en massa "Om...?", tex "Om hon inte hade haft pojkvän, hade hon reagerat annorlunda då?

Ja, det är mycket möjligt att hon hade tänkt annorlunda ifall hon inte redan hade pojkvän. För det första kan hon faktiskt vara kär i honom nu, alltså att hennes hjärta helt enkelt är upptaget då. När vi är kära så tenderar vi att bli rätt blinda för andra möjligheter. Andra kan vara vilka drömprinsar som helst, kanske de till och med skulle vara bättre pojkvänner än den vi har, men när vi är riktigt kära så kommer den personen först och alla andra lååångt efter.

För det andra kan hon vara lojal mot sin pojkvän. Det finns många som anser att är man tillsammans med någon, så ska man verkligen satsa på det förhållandet. Då ska man definitivt inte se på andra killar, inte flirta med andra och verkligen inte överväga att byta till någon annan pojkvän. Det är ju egentligen grundidén med att över huvudtaget vara ihop, ett par, att man underförstått lovar varandra att inte "fara med någon annan". Gör man det, så är det otrohet, det är den allmänna åsikten. Gör man snabbt slut med den första för att genast efteråt bli ihop med en ny, så anses det i allmänhet inte heller vara schysst. Så en möjlighet är att hon inte ens skulle överväga att bli ihop med dig - eller ens känna något skilt för dig - eftersom hon redan är upptagen.

För det tredje är det också möjligt att det är stor skillnad mellan vad hon känner och vad hon säger. Hon kan säkert bra tänka på dig, fundera på hur hon känner för dig, hur det skulle vara att vara ihop med dig istället osv - men hon sade inget av det här åt dig. Dels just för att det inte skulle vara okej enligt den allmänna uppftattningen om rätt och fel, dels kanske också för att hon nu inte vill avslöja sina innersta tankar för någon. Tänk om folk fick höra skvallervägen att hon hade svarat åt dig att hon nog tycker om dig också? Då skulle de säkert tycka att jamen då borde hon ju göra slut med sin pojkvän då, att inte ska man ju ha känslor för en men vara ihop med en annan. Så om han nu ändå "vann" i kampen mellan er två, alltså att hon ändå valde honom framom dig, så kan hon ju inte säga något uppmuntrande åt dig. Det skulle ju vara direkt elakt åt dig också om hon sa att "jo, jag gillar dig nog, men jag gillar honom mera". Det skulle åtminstone ge dig falska förhoppningar om att hon kanske skulle välja dig senare i alla fall. Men kanske först när han gjort slut med henne, som en reserv eller något.

Klart att det finns en möjlighet att hon ännu kommer att ändra sig. Jag vill inte heller hålla liv i ditt hopp, eftersom det är svårt att gå vidare och glömma när man ännu hoppas, men visst, nog kan hon ju ändra sig. Se, om hon inte visste om att du gillar henne, eller inte riktigt vågade tro på att hennes misstankar om dina känslor ändå stämde, så kom det kanske som en chock. Ställs man plöstligt inför ett val, så väljer man ofta det som är bekant och vant än det som är obekant och osäkert. Men när hon fått lite tid på sig att fundera på dig - kanske lärt känna dig ännu mer - så visst finns det en chans då. Men om det är 2% chans eller 57% eller 96%, det vete gudarna.

Oavsett, så tog du ju chansen med henne, lade alla kort på bordet. Det gick inte som du hade hoppats den här gången, men du försökte i alla fall. Det ska du vara otroligt stolt över! Och nu kan du gå vidare. Glömma henne. Nej, du ska inte sitta och hoppas på att hon nog egentligen har känslor för dig och bara inte kunde säga det, eller att hon ska utveckla känslor för dig i framtiden, för då kastar du bort din tid och ditt underbara stora hjärta på någon som inte vill eller kan ta emot det nu. Du är så underbar att du förtjänar en tjej som skulle förstå att uppskatta det! Så försök att ta bort den där "jag är redan kär i någon annan"-skylten från din panna och ge alla världens tjejer en chans att fånga dig nu istället!

Lycka till med kärlekslivet!

Kram, Liselott

Skriv kommentar
Kommentarer

Hej igen! För att reda ut en sak: Hon hade INTE pojkvän när jag berättade hur jag kände för henne. Ändrar det något alls (av det du skrev)?

Ledsen kille (13.10.2017)

Hej igen!

Äsch, jag missförstod dig och trodde hon hade pojkvän just när du frågade. Bläh, men det händer så lätt i text att man läser något lite fel och tolkar sedan allt åt skogen.
Men vet du vännen, så himla mycket åt skogen tror jag ändå inte att jag svarade. Skippa de stycken där jag funderat vad hon kan ha svarat utgående från att hon hade pojkvän, men de två sista styckena stämmer nog.

Jag tror absolut också att hon uppskattade det du gjorde. Hon kommer att minnas det resten av livet. Kanske annorlunda senare än just nu, men du kommer att sitta fast i hennes minne.

Men överlag så är vi nog ofta tvungna att utgå från vad som verkligen sagts i situationer som denna. Sannolikheten är ändå störst att hon sade vad hon kände just då. Hade hon ingen pojkvän att ta hänsyn till, så var hon i princip fri att säga precis vad hon kände för och ville med dig. Sade hon då nej, så menade hon nej. Visst kan det finnas en chans kvar, men snälla läs sista stycket igen. Hur länge skulle du i så fall vänta på att hon ska ändra sig? Är det värt att gå omkring och hoppas på något som kanske har en liten chans att hända? Det finns garanterat en annan tjej där ute som förtjänar en kille som du :) <3

Hälsar Liselott (13.10.2017)

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!