Onani och orgasm tjejer

11.12.2018

Onani innebär de sexuella handlingar man gör på egen hand, för att uppnå sexuell njutning eller orgasm. Tidigare har onani varit någonting som har uppfattats som förbjudet och skamligt, men idag vet man att onani till största delen har enbart positiva effekter.

Nästan alla onanerar eller har onanerat, både killar och tjejer – både unga och gamla. Även om man lever i ett förhållande så finns det fördelar med att onanera, och till viss del fyller det ett annat behov än att ha sex med sin partner – så det ena utesluter inte det andra.

Att man onanerar är ingenting man behöver diskutera med någon annan om man inte vill, och det är inte någonting man behöver känna skam över. Det är helt normalt.

Onani och orgasm tjejer

Den känsligaste delen av tjejernas underliv är klitoris, som ser ut som en liten mjuk kula där de inre blygdläpparna går ihop. (Klitoris är egentligen mycket större än så på insidan, men kulan är den enda delen av klitoris som syns utanpå kroppen.). Att gnugga/trycka på/smeka klitoris är det vanligaste sättet för tjejer att onanera. Hur man ska smeka den varierar förstås från tjej till tjej eftersom det är mycket individuellt vad man gillar.

När man onanerar kan man också föra ett eller flera fingrar, något avlångt föremål eller en dildo i slidan. En del tjejer kan tycka att duschens masserande effekt eller en vibrator kan kännas skönt, medan andra kanske gnuggar underlivet mot tex. en dyna. Huvudsaken då man onanerar är att man själv tycker att det känns skönt, och att de hjälpmedel som används är rena och ofarliga att använda. Det finns inget ”rätt” eller ”fel” sätt att onanera, det handlar helt om vad man själv tycker att är skönt.

Orgasmen är den sköna känsla som man uppnår och ofta eftersträvar då man onanerar. Orgasmen är ofta själva höjdpunkten av sexuell njutning, även om det inte innebär att det alltid behöver vara det som är målet. Då en tjej får orgasm så sammandras musklerna i underlivet rytmiskt, men det är vanligt att orgasmen känns i hela kroppen. Hur stark orgasmen är kan variera från gång till gång.

Översättning: Tarja Sirén

Tillbaka