Orolig

10.12.2020
Hej

Idag när jag skulle backa ut från en parkeringen så hörde jag plötsligt något litet ljud, jag fick då någon slags blackout och när jag sen såg en bil typ snett bakom så var min första tanke att jag kanske råkade backa på den ( i väldigt låg hastighet isf). Men varken jag eller min syster som var med i bilen kände någon ” smäll” eller likande. Hur som helst så har min syster diabetes och hennes blodsocker var lågt så jag kände mig ganska stressad så tyvärr körde jag ifrån parkeringshuset utan att kolla ifall jag hade backat på den andra bilen. När vi kom hem så kollade jag på vår bil och det fanns absolut inga skador, repor eller likande, så jag tror inte att den andra bilen heller har det då då den som jag minns var en större jeep och vår en liten mindre och mer ömtålig modell. Men OM jag nu råkade backa på den och den fått nån skada/märke vad händer då? Jag har inte reg nr så kan inte kontakta ägaren även om det vore det bästa. Det var ett kameraövervakat garage, så kommer jag bli dömt för smitning om ägaren polisanmäler?

Jag har sån otrolig ångest och önskar att jag hade stannat o kollat om jag nuddade bilen eller om ljudet var från något helt annat, men då min syster mådde dåligt prioriterade jag kanske fel. Finns det något jag kan göra? Hur ska jag agera. Ångest och orolig
Mikael Appel

Polis Mikael svarar

10.12.2020

Hej!

Eftersom detta skett utanför vägtrafikområde, på en parkeringsplats, så är det en sak för de som är inblandade eller deras försäkringsbolag, inte ett brotts- eller polisärende. Har du inga uppgifter på den andra bilen och det inte uppstått några skador på din egen bil så finns det inte så mycket mer att göra åt saken utan det är bara att släppa det. Ifall man förorsakar skada på nån annans bil så skall man i första hand försöka få tag på den som äger bilen, om man inte lyckas med detta så kan man lägga en lapp på vindrutan där man berättar vad som hänt och be ägaren ta kontakt. Sen är det alltid bra att ta en bild på fordonen och skadorna. Då det pratas om att smita från en olycka, så syftas det på en sådan händelse där du kört på någon annan och lämnat denna person vind för våg, möjligen i hjälplöst tillstånd, och kört iväg från platsen.

Mvh, Mikael Appel

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag vill börja tatuera professionellt men vet inte vad som krävs för att få tillstånd. Vet ni?
Läs mera

får man böter om man har ett svart klistermärke som ser lika ut som den blåa delen på registerplåten enda skillnaden är att den är svart?
Läs mera

Hej!
Jag har under ca ett halvårs tid nu fått videor av en man på snapchat, där han runkar och/eller fingrar sig själv i analen. Det kommer ca en gång i månaden, och jag har blockerat kontot varenda ...
Läs mera

Hej! Behöver hjälp att bedöma vad som skall beskattas gällande aktier
Läs mera