Jag vågar inte köpa

Jag vågar inte köpa

Ska jag våga köpa?

Det kan kännas pinsamt att gå in till ett apotek och köpa kondomer eller ett graviditetstest. Kom ihåg att personalen som jobbar i apotek har tystnadsplikt och berättar inte för någon om att du har varit där eller vad du har köpt. Ändå kan det vara svårt att ta steget att gå in till apoteket, speciellt ifall man bor i en mindre ort där ”alla känner alla”. Fast personalen har tystnadsplikt så har inte kunderna det.


Trots att det kan kännas pinsamt och obehagligt är det ändå bäst att helt enkelt gå in till apoteket eller till butiken och köpa det du ska ha. Det är mycket bättre att köpa till exempel kondomer eller ett graviditetstest så du kan känna dig säker efteråt. Annars drar det ut på tiden och det gör att du bara kommer bli mer och mer orolig och nervös.
Tänk på att du inte är ensam om att köpa de här sakerna och det är bara du som känner att det är pinsamt då du betalar. Många köper dagligen kondomer, glidmedel, graviditetstest eller vad det nu kan vara så för personalen är det inget ovanligt.

Kan jag beställa från internet?

familjeapoteket.fi är ett Internet apotek som man kan beställa hem produkter från, och de levererar till hela Finland. Att beställa från pedersoreapoteket.fi kan vara ett alternativ ifall man tycker det är för jobbigt att gå in till ett apotek och köpa personligen.
Du kan beställa från familjeapoteket.fi även om du är minderårig, det finns ingen åldersgräns för försäljning av kondomer eller graviditetstest.


Problemet är betalningen. Beställningar via nätapoteket ska betalas med kreditkort, faktura eller med postförskott. Det finns bankbestämmelser som gör det svårt för minderåriga att betala med kort och faktura. Problemet med att betala via postförskott är att avin sänds hem så då är inte leveransen hemlig för föräldrarna längre. Om du inte tycker det är pinsamt att avin kommer hem så är det inget problem, annars är det nog bäst att helt enkelt gå in och köpa det man ska ha över disk.