Större och mindre kondomer

Större och mindre kondomer

En kondom är runt 18 cm lång och få penisar är längre än så när de är erigerade. Enligt de undersökningar som gjorts har de flesta killar och män en erektion som är mellan 12 och 18 cm (runt 75 procent, cirka 95 procent av männen finns i intervallet 9-22 cm). Medellängden tycks ligga på 13-15 cm.

Eftersom snoppar kan se lika olika ut som människor kan se olika ut i ansiktet och eftersom snoppar kan vara olika långa och grova, så kanske inte den vanligaste modellen passar just den här snoppen. Det finns både mindre och större kondomer att köpas, speciellt via webbshoppar. Då är det framförallt diametern (grovleken) som varierar.

Om en kondom känns trång att rulla på, så hjälper det om man lägger en pytteliten klick glidmedel på ollonet innan man rullar på kondomen. Obs! Glidmedlet måste fungera ihop med kondomen, alltså vara vattenbaserat och inte oljebaserat. Annars kan glidmedlet göra kondomen skörare. Man ska dock inte ta för mycket glidmedel under kondomen, annars riskerar man att den glider av under samlaget. När man ska rulla på kondomen kan man även rulla upp den några centimeter och lite töja ut den med fingrarna när man trär den över ollonet. OBS! Akta så att du inte rispar den med naglarna. Sedan är det bara att rulla ner den till roten. Sådana kondomer som inte är profilerade, alltså svänger in lite under ollonet, är bättre för större snoppar.

Känns kondomen för stor så att den lätt rullar/glider av under samlaget, eller om man har en konformad penis, kan man använda en mindre storleks kondom även fastän man annars tycker sig vara normalstor. Det är främst diametern som varierar mellan de större och mindre kondomerna, men inte mycket alls. Kan man, så kan man försöka känna efter att kondomen sitter kvar vid roten nu som då under samlaget eller försöka hålla fast den vid roten. Man kan också trä kondomen över pungen också, då hålls den garanterat på plats.

Välj rätt storlek: Här finns bra beskrivningar på vad du behöver tänka på när du ska använda kondom: RFSU - Tio fakta om penis och här finns en ”kondommaskin” som hjälper dig att hitta rätt sorts kondom för dig.