Pappa mår inte bra

10.01.2022
Hej jag har inte så tajt relation med min pappa men nu på senaste tiden har jag märkt att han beter inte sig lika som förr. Han har inga problem med alkohol eller nåt, han snusar bara. Jag är ju inte helt säker men det känns som att han är ledsen på nått sätt. Jag kan ju inte direkt fråga honom men jag är väldigt oroad och tycker synd om honom.

Kricke svarar

18.01.2022

Hej och tack för en bra fråga!

Jag förstår att det är tungt att se sin förälder som är ledsen och ännu till att inte veta vad som är orsaken till det. Det finns många saker som kan kännas som en utmaning för en vuxen man, det kan vara jobbrelaterat, en relation som inte är bra, ekonomiska bekymmer etc. Vad jag förstår av frågan så har ni en relation, fast den kanske inte upplevs så stark för tillfället men jag är rätt säker på att du är en otroligt viktig del i hans liv. Det som brukar få mig att tänka och känna efter är när mina barn frågar: Hur är det? Hur mår du? Ofta när jag får den frågan så måste jag ta tag i det och känna efter själv. Mitt råd är att försöka fråga din pappa om hur han mår. Eller kanske föreslå att ni skulle hitta på nånting, för det brukar ofta distrahera tankarna och man kommer på lite bättre humör.
Jag har bekanta som också har upplevt en slags sorg när deras barn ”mitt i allt” kommer i tonåren och växer till sig och inte längre är deras lilla barn. Då kan det hjälpa att göra något tillsammans, för att påminna om att fast man inte behöver sin pappas hjälp lika mycket längre, så vill man ändå spendera tid tillsammans.

Jag hoppas att mitt svar kan vara till nån hjälp för dig. 

Mvh, Kricke

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej

Vet inte vad jag ska göra.Min pappa har ny flickvän hör när dom har sex då kan jag inte sova.Ska säga till henne och pappa att det hörs inom väggen.?
Läs mera

Alltså min pappa är typ deprimerad och det är som kaos här hemma ibland. Min mamma och pappa har det lite svårt med varandra just nu och de bråkar/argumenterar nästan varje gång de börjar prata med va...
Läs mera

Vad kan man göra om man varje vecka börjar tänka på sin döda farmor pågrund åv de goda minnen vi hade och att jag kunde ha varit mera med henne före hon dog i 2016. Jag blir så ledsen när jag tänker p...
Läs mera

Skriver i hemliga rutan eftersom jag inte vågar skriva här
Läs mera