Uppskjutet B-kort om man blir fast för trimmad moppe?

23.06.2022
Hej!

Nu är det så att jag tröttnade på att min mopo gick i 45km/h så trimmade den lite och nu går den i 97km/h med orginalcylinder.

Jag vet att man kan få lättviktarskatt och böter osv, men vet inte hur det är med uppskjutning av andra körkort. Har dock installerat en liten spak som stryper den till 45 igen om polisen kommer .

Men om man eventuellt skulle bli fast, skulle B-kortet kunna bli uppskjutet? (Man får ju ta det när man fyller 17 och jag fyller 16 om en månad så det är ju bara lite över ett år tills jag får körkortet). Det skulle inte vara så kul att få B-kortet uppskjutet eftersom att det skulle vara ganska bra med bil nu när jag börjar i gymnasiet. Nico

Laatukatsastus i Vasa svarar

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

27.06.2022

Hej,

Tyvärr är våra experter på polisen på semester just nu, så svaret blir inte lika utförligt som om de skulle svara på din fråga. Men svaret vi fick från Laatukatsastus är: JA, ditt körkort skulle bli uppskjutet.

Och bara som en påminnelse så har nog poliserna sett mopeder förr, så oavsett vilka små spakar och system du har för att strypa hastigheten så lär de märka dem. Att trimma mopeder är ingenting nytt så det mesta har testats förr - men det finns fortsättningsvis en anledning till att det är olagligt.

Hälsningar

Tessi och Emilia på Laatukatsastus

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag undrar de som står på rubriken, får jag som 16-åring med vanligt mopokort köra i Europa, Nederländerna mer specifikt!
Läs mera

Hej! Jag har en gammal Saab 99 som jag restaurerar, och har endast en del rost kvar. Var är de viktigaste ställena för att gå igenom besiktning? Jag tänker fixa all rost lite åt gången, men vill göra ...
Läs mera

Hej! Hoppas ni har någon Saab-expert på erat team!
Jag har en steg 1 optimerad Saab 9-3 1.8t från 2007 som är kört med 200 000 km för tillfället, men skulle vilja byta ner mig till en billigare (och d...
Läs mera

Hej ska börja gå till gymnasiet med bus HSL då, kan man få nå sorts stöd för det?
Läs mera