Frågor

09.10.2020
Hej, får man jobba inom psykiatrin om man har diagnosen generell ångest? Vad förekommer i ett t intyg som en läkare skriver?
Camilla Roslund Nordling

Rehabiliteringsrådgivare på Psykosociala förbundet rf. Camilla svarar

14.10.2020

Hej!

Det finns inget lagligt hinder för den som har psykisk ohälsa att jobba inom psykiatrin. Sedan sker det förstås en viss bedömning och utvärdering i samband med att man söker in till en utbildning, som alltid då det gäller utbildningar inom social- och hälsovård.

Det finns en mängd olika sorters jobb inom psykiatrin t.ex. läkare, psykiatrisk sjukskötare, psykolog, närvårdare (spec. inom mental- och missbrukarvård), psykoterapeut m.m., alla med sina specifika fördelar och utmaningar. Vad du behöver beakta och fundera kring är ditt eget mående, att du orkar med studierna (och praktiken) och med ett vårdande yrke som ibland tar sig an också mycket svår psykisk problematik.

Gällande läkarintyg så finns det flera olika, beroende på till vad intyget ska användas. Jag länkar till Fpa:s sida om läkarintyg HÄR (klick).

Mvh, Camilla R-N

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag mår dåligt över att jag hängde med personer som inte passade den jag är och började dricka alkohol som 16 åring samt gick igenom kryssningsbåtens tull med alkohol i väskan. Blev aldrig fast m...
Läs mera

i villken mat finns det mycket protein i?
eller finns det något protein piller man kan äta för att få i sig mera proteiner?
Läs mera

Hej jag vet inte vad jag ska göra. Förra året skaffade jag 2 katter (olika uppfödare och tillfällen) och min livssituation var helt annorlunda än den är nu. På senaste tid har dom bara varit till prob...
Läs mera

vad kan man göra ifall man vet att ens kompis snattar mycket under längre tid och inte blivit fast?
Läs mera