Farligt att jobba som rivare?

26.07.2021
Vad finns det för risker? Är det farligt? Rivare
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

27.07.2021

Hejsan!

Tack för din fråga. Alla jobb har ju sina risker på olika vis, men du behöver nog inte vara orolig. Säkerheten inom jobb i Finland är väldigt hög med bra utrustning, och som du själv säger så ska han också få utbildning.  Riskerna varierar förstås beroende på vad det är man ska riva, men försiktighetsåtgärderna följer nivån på riskerna.

Försök att tänka så här: om du hade en rivningsfirma, det sista du skulle vilja är väl att människor som jobbar för dig skulle skada sig? Det skulle inte bara leda till dyra kostnader för firman (sjukledigt, sjukvård, ersättningar...) utan också ett dåligt rykte som skulle göra att ingen ville anlita dig. Så de ser nog till säkerheten :)

Angående att kroppen kan ta stryk så gör den ju det på olika vis i de flesta branscher – till exempel om du plockar i hyllor i en butik så tar det på ryggen, jobbar du på kontor så är det stillasittandet som sliter på dig, och är du frisör eller städare så handskas du med starka kemikalier. Med alla branscher så vore det viktigt att man utanför jobbet underhåller sin kropp med träning, bra mat, och vila, för att man ska orka med utmaningarna i just sin egen bransch. Vad det är som behövs märker man efter att ha jobbat i sin nya bransch ett tag.

Överlag vill jag också ge som tips att undvika Flashback när du läser på om saker, eftersom det inte är en riktigt trovärdig sida, utan där folk tenderar att välja de mest ”fantastiska” historierna.

Så, andas ut! Hoppas han trivs i den nya branschen, och kom ihåg att han kan alltid byta om det sen ändå inte känns rätt :)

Kram, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Vet ni någon modell agentur i österbotten helst i vasa elr i närheten. Som jag skulle kunna kontakta?? Skulle vilja jobba som fotomodell
Läs mera

Hejsan, alla pratar hela tiden om hur min generation aldrig kommer hinna gå i pension då pensions åldern strechas senare å senare helatiden. Så nu undrar jag, jag som är 20 år nu, ungefäär vid vilken ...
Läs mera

Hej, jag hade ställt en fråga först, sen så laddade jag ner appen. Men är det försent? Alltså jag laddade ner appen först efter att jag ställde frågan, jag tillät notiser men vet då appen vilken fråga...
Läs mera

Hejsan! Jag har länge velat bli radiopratare. Jag har några frågor angående det:
1. Krävs det någon utbildning för att bli radiopratare? Hurudan utbildning krävs i sådana fall?
2. Var kan man söka eft...
Läs mera