Beställning

20.09.2021
Hej!
Hur är det när man beställer något via nätet, men inte skriver in sin gata/nummer. Får man ett meddelande över att produkten har kommit t.ex. via sms eller Mail? Jag har beställt vissa saker via Amazon men inte skrivit namn på gatan som jag bor i (men nog Stadens namn och postleitzahl) . Kommer man att få meddelande för att få hämta sin beställning då?

Madeleine, Socionomstuderande Madeleine svarar

29.09.2021

Hej!

Om hemsidan inte har krävt att du lägger in din exakta hemadress betyder det oftast att då kommer paketet/försändelsen till ett postkontor. Om du har lagt in namnet på staden du bor i och postnumret dit så kommer paketet/försändelsen till ett postkontor i det området, som har plats för att ta emot paketet. När postkontoret har läst in paketet/försändelsen och det finns i deras system så får du en ankomstavisering om att du har ett paket/försändelse att hämta. Detta får du via sms, e-post eller via brev i brevlådan. Detta beror helt på vad information du har lagt in på hemsidan. Om du har lagt in antingen din e-post eller ditt telefonnummer så blir du kontaktad på något av de två, eftersom du nu inte har lagt in din hemadress så ankomstaviseringen kan inte komma som brev på posten. 
Sen kan det vara lönt att åka via postkontoret i din stad och fråga där om det finns något paket/försändelse på ditt namn där, om det börjar ta jätte länge för det att komma. Oftast kan man ju spåra paket nu för tiden så att man har en aning om när det kommer att anlända. Paket som kommer från Amazon och Wish och liknande ställen kan ta ganska länge och kan ibland tappas bort eller helt försvinna i postsorteringen och ankomstaviseringarna kan vara felaktiga och inte fungera alla gånger så det löns att kolla själv också med postkontoret. Går ju att ringa till de postkontor som finns i närheten sedan.  

Mvh Madeleine 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej decibel! Jag har en fråga om banken, har ni några tips och sånt om de bästa sätten att gardera sig mot ryska cyberattacker och hackningar på t.ex nätbanker och sådant? Jag vet att det inte är så s...
Läs mera

Hej!

Påverkar kapitalinkomst arbetslöshetsersättning från tex ytk? Isåfall hur?
Läs mera

Hej, det är ju så att man från Finland kan få studiestöd om man går på folkhögskola både i inlandet och utlandet. Vad är kriterierna för att det skall klassa som en folkhögskola och man ska få stöd? J...
Läs mera

He jag undrar hur det lätaste sättet att förtjäna pengar på sommarn är om man bortser sig från sommararbete
Läs mera