Dålig relation

28.03.2023
Min pojkvän är inte bra för mig, jag vet det och alla har sett det, men jag kan int lämna honom. Alla säger till mig dagligen att jag måste lämna honom för att må bättre.

Varje gång jag träffar honom så får han mig nästan att gråta, då jag väl gråter bryr han sig inte alls utan han far å sova iställe fö att trösta mig. Och han är så elak, oförskämd och snål majoriteten av tiden. Men då däremellan är Han så gulli å söt…

I början av förhållandet höll han inte på såhär då var han faktiskt bra men det är nu de senaste han har blivit såhär, och jag börjar tro att han bara har för mig för att kunna ha sex för oftast om han vill ha uppmärksamhet så är de sex i baktanken. Men ja tycker om honom så mycket så ja vill int tro på denhär sanningen

Jag har pratat med honom och han säger att han ska förbättra sig å att han tycker om mig men de e samma visa varje gång. Så för min egna skull borde jag verkligen lämna honom men ja tycker om han för mycket fast han behandlar mig som skit. Vad ska ja göra ?
michelle

Praktikant vid Decibel Michelle svarar

28.03.2023

Hej och tack för att du hör av dig! <3

Tyvärr låter det ju som att dina vänner och folk i din omgivning har rätt, du borde lämna honom. Du är tillsammans med någon som är elak, oförskämd, snål och får dig att gråta. Även om han emellanåt är gullig och söt får han ju dig inte att må bra i längden. Du skriver att du har försökt prata med honom, och trots det blir det ingen ändring. Det är inte snällt mot dig själv att stanna med någon som får dig att må så här. Du kan inte förändra honom. Han måste själv vilja förändras för att det ska bli bättre, och han har ju redan visat att det inte blir någon förändring trots att du pratat med honom. Visst grälar alla par i en viss utsträckning och kan ha sämre perioder, men det som du beskriver låter verkligen inte som en sund relation. Stannar du med honom kan det ju hända att hans beteende blir ännu värre och du börjar må ännu sämre. Det här är inte en person du vill spendera resten av livet med. I din ålder kanske man inte behöver tänka att alla kärleksrelationer ska vara ”for life”, men ett förhållande ska ju ändå tillföra glädje i livet, och inte sådana känslor som du upplever nu.

Du beskriver att du tror att han kanske bara är med dig för sex, och det vill man ju inte att ska vara orsaken till att ens pojkvän vill vara med en. Visst är sex en del av kärleksförhållanden, men han ska ju vara tillsammans med dig för att du är just du. För att han tycker om DIG, din personlighet, dina värderingar och så vidare.

Du kan även försöka se din situation utifrån. Föreställ dig att det är en nära vän till dig som går igenom detta. Vilka råd hade du gett henne? Hade du velat att hon stannade i detta förhållande? Antagligen inte, och så här känner ju dina kompisar inför din situation.

Jag förstår att det känns väldigt svårt att lämna någon man har känslor för, men du kommer att tacka dig själv i längden ju tidigare du gör det. Det kan vara väldigt svårt att komma över någon och du har antagligen en ganska tuff period framför dig. Men det blir bättre, jag lovar. Med tiden kommer det göra mindre och mindre ont och plötsligt kommer du att inse att du inte tänker på honom längre. Ta hjälp och stöd av dina vänner och din familj, spendera mycket tid med dem, gör roliga saker som får dig att må bra. Tillåt dig själv att vara ledsen till en början, men försök att inte låta hjärtesorgen ta över hela ditt liv utan försök bibehålla en ”normal” vardag.

Bestäm en träff med honom och förklara att du vill göra slut och varför. Se till att du har någon att prata och umgås med direkt efter, det kan vara någon kompis eller någon i din familj. Någon du litar på, kan vara dig själv med och prata med helt enkelt.

Stora kramar, det här fixar du!! <3

Michelle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag och min kille har varit tsm i 2 år. Vi blev tillsammans när vi var 15 & 16 år. Jag gillar värkligen honom men många runtom mig värkar tycka vi blev tillsammans för tidigt. Är det fel att bli t...
Läs mera

Hej, (håll i dig, kommer en lång storytime) är en tjej på 16 år och har aldrig haft kille å inte ens haft min första kyss.

(hemlig ruta)

Hursomhelst så finns där en kille som e 27 år… Han har allt...
Läs mera

Hej! Jag skrev i januari 2023 om att jag hade gillat denhär killen sedan början av 7an (gick nyss ut 9an) och att jag trodde att min vän även gillade honom. Jag pratade med henne om det och det visade...
Läs mera

Hej,
Jag är en känslig person och kan lätt börja gråta. Också vid olämpliga tillfällen. Det enda jag kan göra är att gå och gömma mig om det inte är meningen att jag ska gråta. Det är jättepinsamt att...
Läs mera