Gay

09.01.2020
Hej, är en kille på 17 år som är hemligt gay. Är kär i min bästa kompis .
Julle fyrkantig2

Ungdomsledare Julle svarar

13.01.2020

Hej!

Om det är så att du inte har kommit ut ännu, så kanske du kunde börja med att komma ut till din kompis, sådär på riktigt – ifall om han kanske har misstänkt att du är det så att han faktiskt förstår att du är gay.

Det kan vara lite jobbigt att vara kär i sin bästa vän, det förstår jag. Det är annat som också står på spel då, ifall ens kompis tycker det är jobbigt kan det hända att vänskapen tar stryk efter att alla kort är framme på bordet. Om du vill satsa, så kan du berätta till honom hur du känner. Om han direkt säger att han är smickrad men nej tack, så måste du respektera det och försöka komma över det. Om det är så att han blir otrevlig, måste du komma ihåg att det inte är rättvist att någon beter sig illa mot en för att en har en annan sexuell läggning, det är inte något fel på att vara gay.

Om det är så att han också är intresserad av dej så ta det långsamt framåt. Som du säkert vet, så det är inte enkelt att komma ut och det kan ta en stund innan en själv accepterar att en är gay. Det kan hända att han vill hålla det hemligt, ifall han tycker det är svårt att komma ut. Låt honom komma ut i den takt han vill, det måste han själv få bestämma.

Oberoende om du och din kompis blir tillsammans och för dina framtida förhållanden, kom ihåg att det kan också tära på ett förhållande att vara någons hemlighet. Oberoende om det är du eller partnern som är hemligheten. Det kan vara svårt att slappna av i den andras sällskap t.ex. på café eller ute och äter eller så. Du behöver inte vara rädd för att visa vem du är tillsammans med, det är ensak mellan dej och din partner och inte allmänheten. Du ska inte heller nöja dej med att vara någons hemlighet, om det är inte det som du vill vara. Om du vill vara tillsammans med någon och öppet visa det, så hitta då en sådan partner som kan ge dej det du vill ha och behöver, du måste inte nöja dej med mindre.

Lycka till!

Hälsningar Julle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.