onani

29.01.2020
hej, jag kommer aldrig då jag onanerar, och när jag onanerar så gnider jag alltid mig mot något, jag onanerar liksom inte med fingrarna. Är det normalt? Att inte komma när man onanerar, och att inte kunna onanera ”normalt”? /hjälp mig snälla
luckan

UngInfo svarar

06.02.2020

Det är helt normalt att onanera så att man gnider sej mot något, om det känns skönt för dej är det bra. Det att du inte får orgasm är inte något du behöver bekymra dej för. Det är så att flickor behöver "öva" för att uppnå orgasm mer än vad pojkar behöver.

Ifall du tycker att du vill så kan du försöka använda dina fingrar, då är det viktigt att du är tillräckligt fuktig. Använd därför någon form av glidmedel. Glidmedel får du på apoteket. Känns det svårt att köpa det, så kan du använda dej av fuktighetscrem, olivolja,vaselin eller nåt annat. Använder du fuktighetscrem, se till att den inte är parfymerad, det kan irritera dina slemhinnor. Många flickor använder också sitt eget saliv till att börja med, när du sedan blir mer upphetsad, blir du ju fuktigare själv. ​Endel flickor vill onanera med kläderna på, andra vill vara utan, du bestämmer själv vad som känns bäst för dej.Viktigt är också att du hittar en plats där du känner dej trygg och inte behöver fundera på om du blir störd eller avbruten. 

Lycka till!

Vänlig hälsning Mariann Olin, sexualrådgivare

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.