Kosmetolog fråga

06.10.2020
Hej! Jag undrar vad man behöver ha bra i för ämnen i betyget för att slippa in till Optima i Jakobstad, kosmetolog linjen? Och är det svårt att slipp in? och vad räknas som bra betyg?
19.10.2020

Hej!

Vi har lediga platser på kosmetologutbildningen. Jag kan inte säga att det är nå särskilda ämnen man behöver vara bra i för att kunna studera. Istället är det viktigt och lättare om man som person är intresserad av att arbeta med olika människor och är öppen för att lära sig många olika saker. Titta gärna på optima hemsida och vår bransch om du är intresserad och kontakta vår studiehandledare.

Mvh Tina Sacklen-Nyholm, lärare på kosmetologlinjen

 

Hej!

Ansökan till kosmetologlinjen vid Optima sker för den som går ut grundskolan i gemensam ansökan under våren. Poängen räknas bl.a. ut från avgångsbetyget, hur ansökningsmålen är rangordnade och om första ansökningsmålet är en yrkesutbildning. Hur svårt det är att få en studieplats på kosmetologlinjen beror på hur många som söker in och hur de egna poängtalen står sig i förhållande till andras, därför går det inte att säga vad ett bra betyg är. Under den här länken finns mera information om antagningsgrunder och hur vitsorden påverkar poängberäkningen.

Med vänliga hälsningar
Sanna Knutar-Junell
Studiehandledare, Optima

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

ya

kan det hända nåt om man får frånvaro från ya?
Läs mera

Hej! Jag har en tid funderat på att börja studera till något, har inget yrke som jag vet att jag absolut vill jobba med men det är ju bättre att pröva på än inte alls. Jag undrar nu hur man skall gå t...
Läs mera

Hej!

Jag planerar på att studera juridik vid Helsingfors universitet efter gymnasiet och planerar även på att ta ett eller två utbytesår till Australien. Kan man då söka jobb i Australien efter man h...
Läs mera

Hej! Om man har en examen från en utbildning och söker sig vidare till en annan utbildning, får man då extra poäng i inträdesprovet för den examen man redan har?
Läs mera