Dödar tallsåpa bakterier?

18.09.2020
Hej!
Jag försöker att hålla mej borta från starka kemikalier då jag städar. Jag tycker att det blir rent från smuts med tallsåpa men undrar om den dödar bakterier, liksom om det blir riktigt rent?
Tack för svar! Hemmastädaren
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

21.09.2020

Hejsan!

Fint att du intresserar dig för städning och tänker på produktvalen!

Tallsåpa är utmärkt för städning, och tar bort smuts och organismer. Den är inte decinficerande, men räcker till för hemmastädning och bekämpar bakterier ”lagom” mycket eftersom tvål/såpa löser upp fettet som finns i bakterierna och således dödar dem.
De flesta bakterier är ofarliga, och en del är också nödvändiga för vår hälsa. Därför ska man vara lite försiktig med hur mycket decinficerande medel man använder i vardagen där hemma.

Ett annat tips om du vill hålla dig borta från kemikalier när du städar är att använda ättika, matsoda, och ljummet vatten.

Det finns en stor grupp på Facebook som heter "Städa rent och ta bort fläckar miljövänligt”, där tipsar folk varandra om olika kemikaliefria städknep, om du är intresserad så kanske den gruppen vore nåt för dig :)

Ha det bra!
Mvh, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag planerar att söka in till ett gymnasium i Vasa men just no bor jag hos mina föräldrar på annan ort. Hur fixar jag bostad absolut så billigt som möjligt och kan jag få några bidrag? Mina föräl...
Läs mera

Hej, jag och min kompis planerar på att studera vid Helsingfors universitet och har tänkt bo tillsammans i en lägenhet! Vad är bra priser på en lägenhet som två personer delar i Helsingfors?
Läs mera

Hej javet int va ja ska göra. Ja bor i ett tvåvåninghus me 5 lägenheter där ja själv bor i högra nedre hörnet å de e min granne i mitten som är problemet. De har en hund som måst vara under 1 år, gans...
Läs mera

Hej!

Jag har börjat studera och har nu flyttat till en annan kommun. När jag flyttade gjorde jag en flyttanmälan och är nu inte inskriven längre i min kommun som jag kommer ifrån, betyder också att j...
Läs mera