Ingen reklam

12.03.2021
Hej!
Jag hade satt upp en egen "ingen reklam" skylt på min lägenhetsdörr förra våren då jag flyttade in. Men nu har någon gått och rivit bort den och satt dit en såndär ful grön klisterlapp istället.
Det är så löjligt men jag blev typ sårad för jag tyckte att min skyly var jättefin och jag blev typ glad varenda gång jag kom hem och såg den.
Alla mina kompisar har egna skyltar på sina dörrar, men får man inte ha det? Jag antar att det är disponenten eller posten som har tagit bort den.
Det stod tydligt "ingen reklam, tack!". Dock hade jag bara skrivit på svenska. Men måste det står på finska också? Jag har sett många skyltar med endast finsk text så jag tänkte att nog måste man ju få ha en med endast svensk då också, eller?
Det är väl ändå min dörr, jag bestämmer väl vad som ska vara där och inte?
Kan jag bara riva bort den skitfula gröna klisterlappen och göra en ny egen skylt igen? Jävligt ledsen tjej
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

16.03.2021

Hejsan!

Ledsen att höra att någon tagit ner din skylt, kan förstå att du blev irriterad av det eftersom det var något du hade gjort själv och något som gjorde dig glad. Har faktiskt aldrig hört om nåt liknande innan, och som du säger så har ju många sina skyltar på bara ett av våra nationella språk.

Har andra i ditt trapphus egna skyltar eller annat pynt på dörren, eller har de också en grön klisterlapp? Jag funderar om det har något att göra med att disponenten har någon typ av policy om att alla dörrar ska se likadana ut. Men om andra har pynt men ditt blev nedtaget så låter det mera som att någon avundsjuk/bitter förbipasserande person bytt ut skylten. Jag tycker nämligen det är underligt att din skylt försvann helt och inte blev satt i ditt postinkast, ifall det var för att den behövde bytas ut pga. nån policy.

Vad som hänt går ju inte att veta säkert, så jag skulle råda dig att helt enkelt ta kontakt med din disponent, berätta om vad som hänt, och fråga om det är från deras sida som de tagit ner den. Om de säger nej och inte vet nåt om saken, så tycker jag att du kan prova ta bort klisterlappen och lägga upp en egen skylt igen. Lägg kanske inte så mycket tid på att skapa den nya skylten så du hinner ”testa” så att ingen tar ner den igen. Om den försvinner ännu en gång så prova kontakta posten. Har dock svårt att tro att de skulle vara inblandade eftersom så många har egen skylt på dörren och jag har aldrig hört om det här förut.

Lycka till!
Mvh, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag har mått extremt dåligt många år, jag har mycket självmordstankar, hetsäter. Min mamma är ofta mycket arg, jag bor heller inte nära mina kompisar så jag har inget dirket att göra nu på sommar...
Läs mera

Jag har alltid velat att flytta ut och bor med min bästis, och vi har tillsammans sökt bostäder och sånt. Boxbostad är ett alternativ men det finns så lite information om det. Alltså vad är en boxbost...
Läs mera

Hej! Visst är det meningen man ska få tillbaka garanti hyran efter att man flyttat därifrån? Allting är helt och i skick.
Läs mera

Jag har ett problem. När jag ska jobba morgon skiftet på mitt jobb så kan jag aldrig sova på nätterna. Jag ställer alarmet på 06.00, sen när jag lägger mig så kan jag inte somna därför att jag har två...
Läs mera