Sex

25.11.2022
Hej. Jag och min kille har ett problem, när vi ska ha sex så blir det alltid problem, det gör typ ”ont” för mig och hans penis går inte helt in i mig? Det känns typ som att vi inte ”hittar hålet”?. Vad ska vi göra? Anonym
25.11.2022

Hej,

Det lättaste skulle vara om du kontaktade preventivrådgivningen och bokade en tid för undersökning. Då kan barnmorskan/gynekologen dels undersöka att allting ser ut som det ska och samtidigt ta en bakteroeodling från din slida för att utesluta att du har någon infektion.

Symtom som smärta i underlivet, känsliga slemhinnor och kraftiga flytningar kan vara ett tecken på infektion, och även om de sällan är "farliga" eller allvarliga så kan de behöva behandlas för att gå över. Det är inte alltid så lätt att veta varför man får infektioner i underlivet och det innebär inte att man har gjort någonting "fel". Det är inte heller någonting man behöver skämmas över.

Om det är så att han är din första partner och att det är första gången/gångerna ni har försökt ha sex så är det helt naturligt att du spänner dig eftersom sex ÄR spännande. Det jag skulle rekommendera är att du först och främst undersöker ditt eget underliv då du är ensam och kollar om du får in ett finger, och efter det två fingrar. Om du själv kan få in två fingrar i slidan så beror det antagligen på att du spänner dig att det känns som att han inte hittar in.

Då ni har förspel så kan din kille med sina fingrar försöka komma in i dig. Då menar jag att han helt enkelt samtidigt som ni har förspel och han smeker ditt underliv kan testa att försiktigt föra upp ett finger, på detta sätt kan ni ju försäkra er om att han också vet vart han ska - och förhoppningsvis skulle det få dig att slappna av i musklerna eftersom du får testa på hur det känns då någon annan kommer in i dig (på ett ungefär i alla fall.). Om han inte lyckas komma in i dig med ett finger så är det ett tecken på att ni skall fortsätta med förspel och fortsätta göra det skönt för varandra på annat sätt. (OBS! Jag menar dock inte att han skall fortsätta med sitt finger i dig någon längre stund eftersom det inte nödvändigtvis känns behagligt. OM du tycker att det är skönt så är det okej, men det är egentligen mer för att bereda väg för penisen och vänga slidöppningen vid beröring än att det skulle kännas så skönt.) Det är ytterst få tjejer som skulle vara så trånga att de inte skulle kunna genomföra ett samlag, så du behöver inte oroa did. Det kommer att lyckas.

Om han lyckas komma in i dig med fingret och det inte gör så ont så kan ni ta det vidare till nästa steg, vilket är att han försöker komma in i dig med sin penis. Använd gärna glidmedel. Det kan vara väldigt stor skillnad på hur olika glidmedel känns, och speciellt om man t.ex. har irriterade slemhinnor eller någon infektion så kan vissa glidmedel bränna, i all synnerhet om man använder någon sort som skall vara "värmande" (Durec Intense Orgasmic Gel eller RFSU Big O). Då är det bättre att använda en sort som är oparfymerad och utan tillsatsämnen. Beroende på om ni använder kondom eller inte så kan det vara t.ex. Liberos Baby Olja (säljs på samma hyllor som baby-grejer. Men den får INTE användas med kondom.). Använder man kondom så är det bäst med ett vattenlösligt glidmedel. Det brukar stå på förpackningen om glidmedlet är oljebaserat eller vattenbaserat. Om det gör ont så får ni backa lite och smeka varandra en stund till innan ni försöker på nytt. Ni behöver inte ha någon brådska och ni skall inte se det som ett misslyckande om det inte funkar direkt - utan som ett steg på vägen.

OM det skulle fortsätta göra ont vid varje försök och inte bli lättare så tycker jag definitivt att du skall boka tid till preventivrådgivningen, men jag tror att "problemet" först och främst beror på att du spänner dig. Om du har problem med t.ex. kraftiga flytningar eller du märker att de luktar annorlunda så rekommenderar jag att du iaf ringer till preventivrådgivningen så att barnmorskan kan lägga remiss till en bakterieodling. (Bakterieodlingen tar du själv på laboratoriets toalett genom att föra upp en bomullspinne i slidan. Svaret kommer oftast redan nästa dag.)

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag hade samlag för första gången men en kille och jag tyckte att det gjorde ont men var på samma gång skönt, så jag bestämde mig för att inte säga något till han utan bara fortsätta tills vi va...
Läs mera

Hej jag är typ rädd att suga av och vara på min kille när vi har sex jag vet inte varför jag tror det är för att jag vet inte riktigt hur man gör och har ni några tips på ställningar så jag inte är på...
Läs mera

Hej jag om min pojkvän har sex ganska ofta men jag kommer aldrig det är skönt men jag kommer inte jag vet inte vad vi ska göra för att jag ska komma vi har ett bra förspel och allting, har ni några ti...
Läs mera

Var kan jag få tag på kondomer
Läs mera